Koen Mortier bereidt voor Netflix 12-delige serie over WO II voor - Actueel Cinema

   - 

De Vlaamse filmer Koen Mortier bereidt voor Netflix een 12-delige documentairereeks over de Tweede Wereldoorlog voor. Dat stond te lezen in de dagkrant van 'Screen International' op de Berlinale in Berlijn. 

'Liberation Route', zoals de serie moet gaan heten, wordt voor Czar geproduceerd door Eurydice Gysel, de partner van Mortier. De opnames beginnen in de herfst. Het is het eerste project dat een financiering krijgt van Netflix. En dat sinds een wet bepaalt dat 2 procent van de inkomsten van Netflix in Vlaanderen moet geïnvesteerd worden in Vlaamse content. Netflix voorziet in 40 procent van het totale budget van de reeks.

Samen met een team worstelt Mortier zich momenteel door duizenden brieven die in oorlogstijd zijn geschreven door jongeren aan weerszijde van de strijdende legers, inclusief soldaten, verzetslui en gewone burgers. Mortier mikt in de eerste plaats op een publiek van jongeren van 18 tot 30 jaar. Zij hebben nog weinig kennis over WO II die 75 jaar geleden tot een einde kwam.

Koen Morier maakte eerder onder meer de bioscoopfilms 'Ex Drummer' en 'Engel'. (Belga / Belga)

© Shutterstock

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: