Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst - Artikel Cinema

   - 

Halina Reijn en Carice Van Houten waren gisterenavond uitgenodigd om aan te schuiven aan de tafel van het Canvas-programma "De Afspraak". De Nederlandse regisseur en actrice zijn in ons land ter promotie van een film. In het programma waren echter geen Heijn en Van Houten te zien. De twee stuurden hun kat omdat Aalsters burgemeester Christoph D'Haese ook aanwezig was. Reijn verwijt de N-VA-burgemeester van antisemitisme. 

Het was de bedoeling om wat te komen praten over "Instinct", het regiedebuut van Reijn waar Van Houten de hoofdrol in vertolkt. Maar nog voor aanvang van de uitzending werd duidelijk dat de plannen omgegooid moesten worden. "Geen Halina Reijn en Carice Van Houten zoals eerder aangekondigd. Reijn is gehuwd met een joodse man en wil niet aan tafel zitten met de burgemeester van Aalst", zette presentatrice Phara de Aguirre op Twitter.

D'Haese kwam dit weekend in het nieuws omdat hij nu zelf het beroemde carnavalsfeest van zijn stad wil schrappen van de Unesco-werelderfgoedlijst. Carnaval Aalst raakte in opspraak nadat er vorig jaar een praalwagen met Joodse karikaturen in de parade meereed. Binnen Unesco wordt er gekeken om de Aalsterse traditie te schrappen van de lijst, maar D'Haese wil dat nu zelf doen uit protest tegen die kritiek. "Aalstenaars hebben het gehad met de verwijten. Wij zijn geen antisemieten of racisten", herhaalde de burgemeester van Aalst in "De Afspraak" nog eens. D'haese sprak van een "bijzondere kwalijke kwalificatie" toen hij hoorde dat hij door Reijn een antisemiet werd genoemd. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Instinct

Instinct

Drama  Regie: Halina Reijn Met: Carice van Houten & Marwan Kenzari Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: