Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst - Artikel Cinema

    
Artikel
Nederlandse regisseur en actrice weigeren debat met burgemeester Aalst

Halina Reijn en Carice Van Houten waren gisterenavond uitgenodigd om aan te schuiven aan de tafel van het Canvas-programma "De Afspraak". De Nederlandse regisseur en actrice zijn in ons land ter promotie van een film. In het programma waren echter geen Heijn en Van Houten te zien. De twee stuurden hun kat omdat Aalsters burgemeester Christoph D'Haese ook aanwezig was. Reijn verwijt de N-VA-burgemeester van antisemitisme. 

Het was de bedoeling om wat te komen praten over "Instinct", het regiedebuut van Reijn waar Van Houten de hoofdrol in vertolkt. Maar nog voor aanvang van de uitzending werd duidelijk dat de plannen omgegooid moesten worden. "Geen Halina Reijn en Carice Van Houten zoals eerder aangekondigd. Reijn is gehuwd met een joodse man en wil niet aan tafel zitten met de burgemeester van Aalst", zette presentatrice Phara de Aguirre op Twitter.

D'Haese kwam dit weekend in het nieuws omdat hij nu zelf het beroemde carnavalsfeest van zijn stad wil schrappen van de Unesco-werelderfgoedlijst. Carnaval Aalst raakte in opspraak nadat er vorig jaar een praalwagen met Joodse karikaturen in de parade meereed. Binnen Unesco wordt er gekeken om de Aalsterse traditie te schrappen van de lijst, maar D'Haese wil dat nu zelf doen uit protest tegen die kritiek. "Aalstenaars hebben het gehad met de verwijten. Wij zijn geen antisemieten of racisten", herhaalde de burgemeester van Aalst in "De Afspraak" nog eens. D'haese sprak van een "bijzondere kwalijke kwalificatie" toen hij hoorde dat hij door Reijn een antisemiet werd genoemd. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de film

Al het nieuws cinema

'Big Bang Theory'-acteur Jim Parsons besmet met coronavirus - Actueel

'Big Bang Theory'-acteur Jim Parsons besmet met coronavirus

De Amerikaanse acteur Jim Parsons, bekend van de sitcom "The Big Bang Theory", en zijn man Todd Spiewak zijn besmet geweest met het coronavirus. Dat heeft het echtpaar aangekondigd in de "Tonight Show" van Jimmy Fallon.
Jennifer Aniston dacht aan stoppen met acteren - Actueel

Jennifer Aniston dacht aan stoppen met acteren

Jennifer Aniston is één van de grote namen in Hollywood. De 51-jarige Amerikaanse actrice maakte bekend dat ze dacht aan de stopzetting van haar acteercarrière.
Babyteeth, de Grand Prix van het BRIFF speelt vanaf nu woensdag in de zalen - Actueel

Babyteeth, de Grand Prix van het BRIFF speelt vanaf nu woensdag in de zalen

Cinenews presenteert "Babyteeth", een portret van een rebels tienermeisje. Met een perfect evenwicht tussen humor en diepe emotie, raakte de film het hart van de jury van het recente BRIFF (Brussels International Film Festival). Babyteeth won er de Grand Prix!
Vanavond op TV: The Guest - Actueel

Vanavond op TV: The Guest

Kijk vanavond, nu dinsdag 29 september, om 20u40 op VTM4 naar "The Guest"!
De 20 beste komedieseries allertijden - Actueel

De 20 beste komedieseries allertijden

Wij maakten een overzicht van de allerbeste komedieseries allertijden die zonder twijfel een lach op je gezicht zullen toveren.