Bruce Springsteens regiedebuut eenmalig in de Belgische bioscoop - Actueel Cinema

   - 

"Western Star", Bruce Springsteen's regiedebuut en filmversie van zijn gelijknamig nieuwste album, zal eenmalig in de Belgische biosoop te zien zijn op zondag 17 november 2019. Dat laat Warner Bros. Pictures België weten in een persbericht. 

Bruce Springsteen (70) is dit jaar niet op tour gegaan - voor volgend jaar staat er wel een concerttournee op het programma met de E Street Band met wie Springsteen deze herfst alweer een nieuw album gaat opnemen.

"Western Stars", het 19de studioalbum van de legendarische singer-songwriter, biedt de fans dus de enige kans om 'The Boss' "alle 13 zongs op het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest".

De concertfilm werd opgenomen onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur in Colts Neck, New Jersey. Thom Zimny regisseerde de film samen met Springsteen, die hiermee zijn regiedebuut maakt. Zimny stond ook al achter de camera voor de documentaire "The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town", de Netflix-versie van de Tony Award-winnende "Springsteen on Broadway" en "Bruce Springsteen: Hunter of Invisible Game".

Op "Western Stars" brengt Bruce Springsteen "een eerbetoon aan de filmmuziek en orkestrale pop uit de jaren zeventig". De documentaire behandelt thema's als liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd, typische Springsteen-thema's dus.

De film, de titel is zowel een verwijzing naar westernfilms als de sterren boven Californië, roept het beeld op van het Amerikaanse Westen - zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid - en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen's persoonlijke bespiegelingen het verhaal van "Western Stars". Zowel het album als de film ontvingen lovende recensies. De voorverkoop start vandaag via de reguliere voorverkoopadressen.

De Belgische première van "Western Star" vindt vanavond plaats in de Vooruit te Gent in het kader van Film Fest Gent. "Western Stars" ging in september in wereldpremière op het TIFF, het Internationaal Filmfestival van Toronto. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Western Stars

Western Stars

Documentaire, Western  Regie: Bruce Springsteen & Thom Zimny Met: Bruce Springsteen Met 'Western Stars', het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij echter zijn roots niet vergeet. De documentaire behandelt de thema's liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: