Sean Bean weigert voortaan rollen waarin zijn personage sterft - Actueel Cinema

    
Actueel
Sean Bean weigert voortaan rollen waarin zijn personage sterft

De Britse acteur Sean Bean heeft het gehad met rollen waarin zijn personage op het scherm sterft. Na zijn onthoofding in "Game of Thrones" en zijn dood in onder meer "Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" en Bond-film "GoldenEye", vertelt de 60-jarige acteur aan de Britse tabloid The Sun dat hij niet langer zo'n rollen accepteert. 

In een interview met The Sun liet Bean weten dat hij al rollen geweigerd heeft, omdat zijn personage zou komen te sterven. "Ik zei dat het publiek ondertussen weet dat mijn personage zal sterven, enkel en alleen omdat ik het ben. Ik moest daar gewoon een punt achter zetten en beginnen met overleven, anders wordt het een beetje te voorspelbaar." D

e 60-jarige Britse acteur is bekend omwille van zijn rol als Ned Stark in het eerste seizoen van "Game of Thrones", waarin hij wordt onthoofd. In the Lord of the Rings-saga wordt hij als Boromir doorzeefd met pijlen, terwijl hij in de Bond-film "GoldenEye" door James Bond himself de dieperik wordt ingeduwd. Ook in onder meer "Black Death", "Patriot Games" en "The Field" komt de acteur te sterven. En nu heeft hij daar dus zijn buik van vol. "Ik heb genoeg slechteriken gespeeld," vertelde Bean. "Dat was super, maar ik haalde er niet echt veel genoegdoening uit en ik stierf altijd."

In 2014 lanceerden zijn fans reeds een 'Don't Kill Sean Bean' campagne op sociale media. Bean is binnenkort te zien in de mini-serie "World on Fire". Of hij ook daar zijn dood tegemoet gaat, is maar al te zeer de vraag. (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór het plaatsen
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals Algemene voorwaarden van Cinenews
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen.
Meer commentaren weergeven

Meer info over de films

Meer info over de series

Al het nieuws cinema

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online - Actueel

Billie Eilish zet titelsong van nieuwe Bond-film online

Gisteren loste ze nog een korte teaser, maar vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de titelsong van de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", online gezet. Het gelijknamige nummer is een ballad met een klassieke 007-sound.
Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song - Actueel

Billie Eilish laat fans al kort proeven van Bond-song

In april gaat de nieuwe James Bond-film, "No Time To Die", in wereldpremière. Traditioneel hoort bij iedere Bond-film ook een nieuwe soundtrack. Dit jaar wordt die verzorgd door Billie Eilish. De zangeres deelde op Instagram alvast een teaser van haar nummer.
Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie - Actueel

Greta Thunberg krijgt eigen tv-serie

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg krijgt haar eigen realityshow. Het programma zal de 17-jarige Thunberg volgen tijdens haar acties tegen de klimaatverandering.
Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg - Actueel

Populaire reeks 'Sex Education' krijgt vervolg

De razend populaire reeks 'Sex Education' krijgt een vervolg, zo maakte Netflix via sociale media bekend. Seizoen twee is nog maar een maand uit, maar toch staat een derde seizoen al op de planning.
'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed! - Actueel

'Dancing on the Ceiling' in Cinema Zed!

The Academy nomineerde dit jaar geen enkele vrouw voor de Oscar voor Beste Regisseur. En dat is eerder de regel dan de uitzondering: in 92 jaar tijd werden slechts vijf vrouwen genomineerd in deze categorie. Op 8 maart staat Leuven in het teken van internationale vrouwendag. Met curator Cecilia... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Britse kindster Raphael Coleman uit 'Nanny McPhee' overleden - Actueel

Britse kindster Raphael Coleman uit 'Nanny McPhee' overleden

De vroegere Britse acteur Raphael Coleman is op 25-jarige leeftijd overleden, zo heeft de Britse kwaliteitskrant The Independent vandaag op gezag van een tweet van zijn moeder gemeld. Hij raakte vooral bekend door de film 'Nanny McPhee'.