'Game Of Thrones'-actrice Sophie Turner terug op kleine scherm met hoofdrol in thrillerserie - Actueel Cinema

   - 

Voor het eerst sinds haar hoofdrol in de HBO-hitserie 'Game Of Thrones' zal Sophie Turner - Sansa Stark in 'GoT' - binnenkort terug op het kleine scherm te zien zijn. Ze krijgt een hoofdrol in 'Survive', een thrillerreeks die op het nieuwe Amerikaanse videoplatform Quibi zal verschijnen. De mannelijke hoofdrol is voor '24: Legacy'-, 'Kong: Skull Island'- en 'Straight Outta Compton'-ster Corey Hawkins, zo bericht entertainmentmagazine Deadline. 

De reeks vertelt het verhaal van Jane (gespeeld door Turner) die samen met Paul (Hawkins) een vliegtuigcrash overleeft in een afgelegen, besneeuwd berggebied. Ze kruipen uit het wrak en vatten een aartsmoeilijke tocht aan uit de wildernis richting bewoonde wereld; een gevecht tegen de elementen en tegen zichzelf. Het project is gebaseerd op het gelijknamige young adult-boek van Alex Morel uit 2012.

"Ik kon niet meer vereerd zijn door de rol van Jane te spelen in 'Survive'", aldus Turner. "Ze is een complex personage dat vecht om te overleven, maar ook haar eigen bron van kracht en moed ontdekt. Ik hoop dat dit een hulp kan zijn voor eenieder die worstelt met zijn of haar zelfbeeld, opdat ze de hulp zouden zoeken die ze nodig hebben en ze zouden inzien dat ze sterker zijn dan ze zelf denken."

Haar rol van Sansa Stark in 'Game Of Thrones' is voor Turner een afgesloten hoofdstuk: "Ik denk dat het tijd is om Sansa vaarwel te zeggen. Ik ben er ongeveer klaar voor", klinkt het. "Ik ben tien jaar lang Sansa geweest, en het waren de beste tien jaren van mijn leven," gaat ze verder, "maar Sansa en ik zijn op een mooie plek geëindigd, en ik denk dat ik haar nu moet loslaten." De kans dat Turner opnieuw in de huid van Sansa Stark zal kruipen in een eventuele spin-off van 'Game Of Thrones' is dan ook gering. 'Survive' is momenteel in productie. Scenaristen van de thrillerreeks zijn Richard Abate ('Witches of East End') en Jeremy Ungar. Mark Pellington ('Blindspot', 'Cold Case') zit in de regiestoel. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...
Kong: Skull Island

Kong: Skull Island

Actie, Fantasy, Avontuur  Regie: Jordan Vogt-Roberts Met: Tom Hiddleston, Brie Larson, John Goodman,... De jaren 70. Een gevarieerde groep ontdekkingsreizigers is bij elkaar gekomen om samen naar een nooit eerder ontdekt eiland, gelegen aan de Grote Oceaan en even mooi als verraderlijk, te reizen. Wat ze niet weten is dat ze zich in het domein van de mythische Kong bevinden.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: