Plannen voor 'Game of Thrones'-prequel over de familie Targaryen - Actueel Cinema

   - 

Het Amerikaanse televisienetwerk HBO heeft plannen voor een spin-off van de immens populaire fantasy-serie 'Game of Thrones'. Het zou gaan om een prequel op basis van het book 'Fire & Blood', dat zich focust op de geschiedenis van de Targaryen-dynastie, de voorouders van GoT-personage Daenerys. Dat meldt het Amerikaanse showbizzmagazine Variety. 

De succesvolle HBO-serie liep dit voorjaar op zijn einde met de uitzending van het achtste en laatste seizoen. Heel wat teleurgestelde fans bleven na de seizoensfinale op hun honger zitten en uitten daarover massaal hun ongenoegen op het internet. Nu blijkt echter dat de fans wellicht het laatste nog niet hebben gezien van de familie Targaryen en haar draken. Officiële bevestiging is er nog niet, maar Variety zegt uit goede bron te weten dat HBO erg concrete plannen heeft en zich binnenkort wellicht opmaakt voor de opname van een pilot-aflevering.

De nieuwe serie zou geen vervolg breien aan 'Game of Thrones', maar daarentegen verder terugkeren in de tijd. Het verhaal komt opnieuw van auteur George R.R. Martin. In zijn book 'Fire & Blood' wordt de geschiedenis verteld van de Targaryen-koningen die in het verleden over het continent Westeros regeerden. We zouden in de serie dus het verhaal te zien krijgen van Daenerys Targaryens voorouders, onder anderen "Aegon the Conqueror", de eerste heerser van Westeros, en "Aegon the Dragonbane". Het verhaal van de pilootaflevering zou zich ongeveer 300 jaar vóór de gebeurtenissen in 'Game of Thrones' afspelen, en toont naar verluidt "het begin van het einde voor Huis Targaryen".

HBO weigert voorlopig officieel commentaar te geven over de onthullingen, dus van een mogelijke releasedatum is nog geen sprake. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de film

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: