Hugh Grant ijvert voor einde sociale media - Actueel Cinema

   - 

Als het van Hugh Grant afhangt, zou sociale media geen lang leven meer beschoren zijn. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken", zei de "Notting Hill"-ster in de "My Favorite Episode" podcast van Variety. 

Hugh Grant is altijd een voorvechter geweest voor hervormingen in het medialandschap, maar nu richt hij zijn pijlen meer specifiek op de invloed van online propaganda. "De triomf van technologie op democratie is angstaanjagend," vertelde Grant. "Trump zou nooit verkozen geraakt zijn zonder Facebookmanipulatie en ook van de brexit zou geen sprake geweest zijn. Het ligt nu in de mogelijkheden van vermogende mensen om twijfelende stemmers te beïnvloeden door middel van gerichte Facebookadvertenties."

Voor de Britse acteur ligt de oplossing dan ook voor de hand. "Ik zou er gewoon de stekker uittrekken. Als ik kijk naar de pro's en contra's, dan zijn er veel meer van die laatste. We hadden een goed leven voor sociale media opkwam." Toch zou hij zich ook tevreden stellen met een iets minder radicale oplossing. "Het minste wat we kunnen doen, is de anonimiteit op sociale media wegnemen." (Belga / Belga)

© Kathy Hutchins / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: