Stephen King wil nieuwe verfilming van 'Under The Dome', ditmaal door Netflix - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse auteur Stephen King zag met lede ogen aan hoe de tv-reeks 'Under The Dome', gebaseerd zijn gelijknamige bestseller, langzaam wegzakte na een knaldebuut in 2013 op de Amerikaanse zender CBS; kijkers haakten af, het enthousiasme bij de vakpers temperde en de serie stierf een stille dood. Dat non-succes ligt King dermate zwaar op de maag dat hij zijn boek een tweede tv-leven wil gunnen. In een tweet spoort hij Netflix aan om een nieuwe poging te wagen. 

"Wat als Netflix 'Under The Dome' opnieuw op het scherm zou brengen, te beginnen van nul en ditmaal écht gebaseerd op het boek?", vroeg King zich gisteren luidop af op Twitter, waarmee hij tegelijk ook een steek uitdeelde aan CBS. De bestsellerauteur is kennelijk niet tevreden met de manier waarop de Amerikaanse zender zijn boek onder handen nam.

Under The Dome', een roman over een dorp dat plots onder een ondoordringbare, onzichtbare koepel terechtkomt en zo wordt afgesneden van de buitenwereld, verscheen in 2009 en werd in 2013 herwerkt tot een tv-serie. De eerste reacties waren positief, maar naargelang de serie vorderde verdween het enthousiasme samen met de kijkers. Nu lijkt King openlijk bij Netflix te solliciteren om van zijn boek alsnog die gedroomde hitserie te maken.

Het non-succes van 'Under The Dome' op CBS is slechts een kleine smet op de carrière van King, die als troost kan teren op een berg aan succesvolle boekenverfilmingen. Zo werden toppers als 'It', 'The Shining' en 'Shawshank Redemption' van het papier weergaloos vertaald naar het grote scherm, met telkens een stormloop aan de filmkassa's tot gevolg. (Belga / Belga)

© Najmi Arif / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: