Tolkien: Making Of - Making of Cinema

   - 

Schrijver, filoloog, essayist en universitair hoofddocent J.R.R. Tolkien werd geboren in januari 1892 in Bournemouth. Hij was gefascineerd door schrijven, mythologie en taal. Maar de Eerste Wereldoorlog verandert zijn leven waarna hij overding tot diepe reflectie op het goede en slechte, op de menselijke conditie enzovoort.

Grappige anekdote: het is aan regisseur Dome Karukoski om Tolkien nieuw leven in te blazen, en dit in een stijl die zwaaft tussen realiteit en dromerig. In ieder geval, dit is wat de beelden die reeds circuleren suggereren. Maar laten we teruggaan naar Dome Karukoski. Zijn vorige film was ook een biopic, maar dan wel gewijd aan... het homo-fetisj-icoon Tom of Finlad! Wat een grote kloof!

Voor de camera's vinden we onder andere Nicholas Hoult (X-Men, Mad Max Fury Road, Deadpool 2 ...) en Lily Collins (Okja, The Mortal Instruments ...).

Dus, wordt het nu leuk of saai? Het antwoord hierop krijgen we binnenkort in alle Belgische cinemazalen te zien. 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: