Pamela Anderson ziedend na arrestatie van haar vriend Assange: "Hoe kon je, Ecuador?" - Actueel Cinema

   - 

De arrestatie van WikiLeaks-bezieler Julian Assange, vandaag in Londen, wekte de toorn van actrice Pamela Anderson, die haar woede meteen van zich af tweette. "Het Verenigd Koninkrijk is de b*tch van de VS", klinkt het giftig. De 'Baywatch'-ster bezocht Assange meermaals in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. 

"Ik ben in shock. Hoe kon je, Ecuador? En hoe kon je, Verenigd Koninkrijk? Uiteraard - het VK is Amerika's b*tch en heeft afleiding nodig voor die idiote brexit nonsens", tweette de 51-jarige Anderson vandaag, kort nadat Assange uit de Ecuadoraanse ambassade gesleurd was na zeven jaar diplomatiek asiel. "En de VS? Die venijnige lafaard van een president. Heeft hij een succesje nodig voor zijn achterban? Jij bent zelfzuchtig en wreed", voegde ze er nadien nog aan toe. Ecuador trok het asiel in omdat Assange volgens het land de voorwaarden voor zijn verblijf in de ambassade diverse malen had geschonden. Volgens de Londense politie zal de Australiër "zeer spoedig" uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten, waar hij vervolging riskeert voor het publiceren van geheime informatie via de klokkenluiderssite. Volgens entertainmentmagazine The Hollywood Reporter werden Anderson en Assange jaren geleden aan elkaar voorgesteld door de Engelse modeontwerpster Vivienne Westwood, met wie Anderson samenwerkt. 

Gedurende het politiek asiel van Assange in Londen kwam Anderson meermaals op bezoek, en de twee werden vrienden. "We praten over alles", vertelde de actrice in 2018 aan The Hollywood Reporter. "Over de Bijbel, mijn kinderen, zijn familie, ... Niet enkel over politiek. Ik neem soms notities, want ik word overstelpt door informatie van zijn kant." (Belga / Belga)

© Andrea Raffin / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: