Stad Chicago dient klacht in tegen acteur Jussie Smollett wegens overuren - Actueel Cinema

   - 

De stad Chicago heeft tegen de Amerikaanse acteur Jussie Smollett (36) een klacht ingediend. De acteur zou valse verklaringen hebben afgelegd die de politie vele uren overwerk hebben bezorgd. 

De autoriteiten hebben de klacht bevestigd aan de website 'Entertainment Tonight'. Ze eisen van de ster van de tv-serie 'Empire' een boete van 130.000 dollar of 116.000 euro. "Meer dan twee dozijn agenten werden ingezet om de valse verklaringen van Smollett te onderzoeken", heet het in een verklaring van het stadsbestuur. De advocaat van Smollett heeft al laten weten dat zijn cliënt de boete niet zal betalen. De homoseksuele Afro-Amerikaanse acteur heeft volgens de politie twee mannen betaald om in januari een racistische en homofobe aanslag op hem te ensceneren.

Het openbaar ministerie verraste iedereen door de aanklacht tegen Smollett te laten vallen, maar de burgemeester van Chicago Rahm Emanuel was furieus. Hij zei dat Smollett de stad "misbruikt" had. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: