Superheldenacteurs versterken cast van 'Black Mirror' - Actueel Cinema

   - 

De Amerikaanse acteurs Anthony Mackie en Yahya Abdul-Mateen II zijn de nieuwste castleden van het vijfde seizoen van 'Black Mirror', zo kondigt entertainmentmagazine Deadline aan. De heren kropen afgelopen jaren in de huid van respectievelijk Falcon, in onder meer 'Captain America', en de schurk Black Manta in 'Aquaman'. 

Mackie was in 2002 te zien in de biografische film van Eminem, '8 Mile', en vulde zijn cv de daaropvolgende jaren aan met verschijningen in onder meer 'Million Dollar Baby' en 'The Hurt Locker'. Zijn grootste faam kwam met de rol van superheld Falcon in Marvels 'Captain America'-saga, enkele 'Avengers'-films en 'Ant-Man'. Hij kreeg onlangs een hoofdrol toebedeeld in het tweede seizoen van de Netflix-reeks 'Altered Carbon'.

Abdul-Mateen II was eind vorig jaar nog te zien als Black Manta in de DC Comics blockbuster 'Aquaman' en zal binnenkort opnieuw op het witte doek verschijnen in de tweede, bejubelde horrorprent van regisseur Jordan Peele: 'Us', bij ons te zien vanaf 20 maart. Hij had een vaste rol in de Netflix-serie 'The Get Down', als Clarence "Cadillac" Caldwell. De 32-jarige acteur wordt daarnaast getipt als hoofdrolspeler in de reboot van de horrorfilm 'Candyman', met opnieuw Jordan Peele aan het roer.

Het vijfde seizoen van 'Black Mirror' komt later dit jaar op de buis. De donkere, satirische sciencefictionserie speelt zich af in een nabije toekomst en focust op de invloed van moderne technologie op ons leven. De reeks werd bekroond met meerdere Emmy's en won in 2012 een International Emmy Award voor beste miniserie. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Meer info over de films

Black Mirror - Drama
2

Black Mirror

Drama | 7 seizoen(en)  | 39 aflevering(en)
2011
Regie: Charlie BrookerMet: Douglas Hodge, Brian Pettifer, Andrea Riseborough,...Black Mirror is een anthologie, vergelijkbaar met series als The Twilight Zone en Welcome to Paradox. Dit betekent dat de reeks bestaat uit een aaneenschakeling van uiteenlopende losse verhalen. Iedere aflevering speelt zich af op een andere locatie (of zelfs in een andere realiteit), met steeds... Verder lezen...

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: