Emilia Clarke overleefde twee hersenbloedingen na opnames van 'Game Of Thrones' - Actueel Cinema

   - 

De Britse actrice Emilia Clarke, Daenerys Targaryen in de HBO-serie 'Game Of Thrones', heeft in de loop van de eerste seizoenen van de blockbusterserie twee hersenbloedingen gehad. Ze vertelt het relaas van haar aandoening in het magazine The New Yorker: "Ik vroeg de medische staf om me te laten sterven." 

De eerste hersenbloeding gebeurde in februari 2011, kort nadat het eerste seizoen van 'Game Of Thrones' was ingeblikt, zo legt de actrice uit in een uitvoerige publicatie. De bloeding kwam aan het licht toen Clarke op een ochtend last had van zware hoofdpijn die steeds verergerde, tot op het punt dat ze nauwelijks nog bij bewustzijn was. In het ziekenhuis onthulde een MRI-scan een diepe schedelbloeding, die in één op de drie gevallen fataal is. De hersenoperatie onderging ze zonder complicaties, maar ze had nadien wel last van afasie en geheugenstoornissen, waardoor ze soms haar eigen naam niet kon herinneren. "Ik had nog nooit zo'n angst gevoeld. Ik voelde me gedoemd: ik ben actrice en moest mijn teksten kunnen opzeggen. Zonder taal was ik verloren. Soms wou ik de stekker eruit trekken. Ik vroeg de medische staf om me te laten sterven." In 2013 moest ze onder het mes omdat het aneurysma in haar hoofd in grootte verdubbeld was. De ingreep ging mis en er ontstond een bloeding, waardoor haar schedel geopend moest worden. Die tweede operatie slaagde wel, maar het herstel duurde lang en was pijnlijk, aldus Clarke. Ze kampte met angst- en paniekaanvallen.

"Maar het genezingsproces in de daaropvolgende jaren overtrof mijn stoutste verwachtingen", zegt ze. "Nu ben ik weer 100 procent." Haar aandoening bewoog Clarke tot het oprichten van SameYou, een non-profitorganisatie die behandelingen aanbiedt aan mensen die herstellen van hersenletsels en beroertes. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: