Duo achter populaire sci-fi serie 'Dark' op Netflix komt met nieuw project - Actueel Cinema

   - 

De breinen achter 'Dark', de Duitstalige sci-fi/thrillerserie op Netflix die onverwacht uitgroeide tot een hit, kondigden vandaag een nieuw project aan. '1899' volgt een stoomschip met migranten aan boord dat de oversteek van Europa naar Amerika maakt. Dat meldt entertainmentmagazine Deadline. 

De serie zoomt in op de passagiers van het stoomschip, een mengelmoes van mensen met Europese origines die verenigd zijn door hun hoop op een nieuwe toekomst op het Amerikaanse vasteland in de aankomende 19e eeuw. Wanneer ze een ander migrantenschip aantreffen op open zee, dat schijnbaar op drift is, neemt hun tocht een onverwachte wending. Aan boord treffen ze een ware nachtmerrie aan. "Wat ons echt enthousiast maakte over het idee, was dat het een Europese reeks zou worden met een cast bestaande uit allemaal verschillende nationaliteiten", leggen bedenkers Jantje Friese en Baran bo Odar uit. "De kern van de reeks is de vraag wat ons verbindt en wat ons verdeelt - en hoe angst een trigger kan zijn voor dat laatste."

Ook '1899' zal op Netflix te zien zijn. Het tweede seizoen van 'Dark' verschijnt volgend jaar op de buis. (Belga / Belga)

© Najmi Arif / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: