Reputatie Oscarwinnaar Geoffrey Rush "verwoest door krant" - Actueel Cinema

   - 

De reputatie van de Australische acteur Geoffrey Rush werd "verpletterd en vernietigd" toen een krant hem beschuldigde van ongepast seksueel gedrag, aldus de verdediging van Rush vandaag in een rechtbank in Sydney. 

Rush, een van de meest spraakmakende acteurs van Australië, klaagt de Daily Telegraph van krantenmagnaat Rupert Murdoch aan voor smaad en eerroof nadat een artikel van vorig jaar beweerde dat hij zich ongepast had gedragen ten opzichte van een jonge actrice tijdens een theaterproductie van "King Lear" in 2015 en 2016. Volgens de advocaat van Rush, Bruce McClintock, vernietigde het artikel de carrière van de acteur. Het inkomen van de 67-jarige zou in vijf maanden gedaald zijn van 1,5 miljoen Australische dollars (1,07 miljoen Amerikaanse dollars) tot slechts 44.000 dollars sinds het artikel werd gepubliceerd. "Zijn reputatie was die van een volleerde professional, een acteur toegewijd aan zijn vak", vertelde McClintock de rechtbank. Sinds de geruchten over aanranding zou Rush in de maanden na de publicatie het artikel behoorlijk van slag zijn geweest. In april berichtte ABC dat de acteur zijn huis niet meer uitkomt, nauwelijks eet en medicijnen slikt tegen angstklachten.

Rush is bekend van zijn rollen in "Pirates of the Caribbean", "The King's Speech" en de Oscarwinnende "Shine". (Belga / Belga)

© Foto Tinseltown / Shutterstock.com

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: