'Game of Thrones' klaar om te zegevieren op Emmy Awards - Actueel Cinema

   - 

Met 22 nominaties voert de middeleeuws geïnspireerde fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst aan voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden op 17 september voor de 70ste keer uitgereikt. 

Volgend jaar zal het achtste en laatste seizoen van 'Game of Thrones' op de Amerikaanse zender HBO te zien zijn. Het seizoen bestaat uit slechts zes afleveringen, maar ze duren langer dan normaal. Het laatste seizoen zal pas in mei verschijnen en niet in april zoals eerder aangekondigd. De reeks wil namelijk meedingen naar de Emmy Awards in 2019 en schuift daarom de release op.

Met 22 nominaties troont de reeks trouwens niet heel hoog boven de rest uit: slechts één nominatie minder was er voor 'Saturday Night Live', de intussen eeuwenoude satirische sketchreeks, en voor 'Westworld', de HBO-serie gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton over een hightech Wild West-themapark bevolkt door androïden, die momenteel aan een derde seizoen bezig is. Twintig nominaties waren er voor 'The Handmaid's Tale', de reeks gebaseerd op de gelijknamige, nachtmerrieachtige roman van Margaret Atwood. Het derde seizoen van 'Twin Peaks', de surreële reeks van David Lynch, moest het stellen met 'maar' negen nominaties. Grey's Anatomy-actrice Sandra Oh schrijft dit jaar geschiedenis: ze is als eerste Aziatische actrice genomineerd in de categorie hoofdrolspeelster in een dramareeks voor haar rol in 'Killing Eve'. Een primeur is er ook voor Netflix: voor het eerst in zijn nog jonge geschiedenis slaagt het platform erin meer nominaties in de wacht te slepen dan HBO: 112 nominaties, vier meer dan HBO. Nummer drie, NBC, volgt met 78 nominaties op ruime afstand. HBO was de afgelopen 17 jaar de koploper. Netflix dankt het grote aantal aan onder meer 'The Crown', met 13 nominaties, 'Stranger Things' en 'Godless', met elk 12 nominaties en 'GLOW', met 10 nominaties. In de rand van de Emmy Awards zijn intussen ook de Creative Arts Emmy's uitgereikt, die zich vooral richten op kleinere categorieën. De Amerikaanse tv-chef Anthony Bourdain, die in juni op 61-jarige leeftijd omkwam door zelfdoding, kreeg postuum zes Emmy-awards. Zijn televisiereeks op CNN, 'Parts Unknown', was zes keer genomineerd. Het programma wist al die nominaties te verzilveren en ging dus uiteindelijk met alle prijzen aan de haal.

De winnaars van de "Oscars van de televisie" worden op 17 september bekendgemaakt tijdens een plechtigheid in Los Angeles. Presentatoren zijn Colin Jost en Michael Che. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: