De film die een land het beste vertegenwoordigt volgens ambassadeurs - Actueel Cinema

   - 

Online reisspecialist TravelBird vroeg aan meer dan 50 ambassadeurs werkende op ambassades over de hele wereld welke film het beste de cultuur en gewoonten van hun thuisland representeert. TravelBird stelde deze en andere vragen aan ambassadeurs omdat zij als vertegenwoordigers en experts van hun land unieke tips kunnen geven over alles wat hun thuisland te bieden heeft. Een film geeft je de kans om een cultuur vanuit een ander perspectief te bekijken en je huidige omgeving even helemaal te vergeten.  De films op dit lijstje geven je een voorproefje van een andere landen en culturen. Reiskriebels gegarandeerd na het kijken van deze films!

Bij de films die een land het beste vertegenwoordigen, kwamen er heel wat verschillende antwoorden uit de bus. Van Scandinavië tot Zuid-Amerika, raden de ambassadeurs de films aan die je absoluut gezien moet hebben. Van recente fictie tot echte filmklassiekers van welgekende regisseurs, er zit heel veel variatie in de aanbevelingen. Ga languit voor je beeldscherm liggen, neem de popcorn erbij en laat deze films je meenemen op een onvergetelijke reis.

Cinenews zet de vijf beste filmtips op een rijtje:

The Other Side of Hope (2017) uit Finland 
De smaak van de Finse cultuur kan je te pakken krijgen door het zien van de film "Toivon Tuolla Puolen" of "The Other Side of Hope" in het Engels. Deze tragikomedie gaat over de ontmoeting tussen een Finse zakenman en een vluchteling uit Syrië. De film won een Zilveren Beer op het Berlinale Film Festival en werd geregisseerd door Aki Kaurismäki. Twee Finse ambassadeurs bevelen beide de films van Kaurismäki aan voor zijn originele en minimalistische stijl van filmen. Hij heeft het in zijn films vaak over de minder bedeelde mensen in de overwegend welgestelde Finse maatschappij.

The Strategy of the Snail (1993) uit Colombia 
Als je vanuit het comfort van je luie zetel helemaal ondergedompeld wil worden in de Colombiaanse cultuur, moet je volgens Colombiaanse ambassadeur Quintana "La Estrategia del Caracol" (The Strategy of the Snail) kijken. Dit comedy-drama van Sergio Cabrera, laat zien hoe het leven van families uit de arbeidersklasse in Bogotá eraan toeging. Het sociale leven en de cultuur in het toenmalige Colombia worden in de film op een bijzondere en komische manier overgebracht.

Dog Days (2001) uit Oostenrijk 
Als je 'Oostenrijk' en 'films' dezelfde zin ziet staan, is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk "The Sound of Music", maar Oostenrijkse ambassadeur Thomas Stelzer staat op het punt om hier verandering in te brengen. Hij raadt de award winnende film "Hundstage" (Dog Days) aan van regisseur Ulrich Seidl. Dit drama speelt zich af gedurende de twee warmste zomerdagen in een buitenwijk van Wenen en volgt de belevenissen van zes bewoners.

Los Olvidados (1950) uit Mexico
"Los Olvidados" (The Young and the Damned) is volgens Mexicaanse Ambassadeur Jorge-Castro Valle de meest toonaangevende film uit the Golden Age van de Mexicaanse cinema. Deze misdaadfilm van de legendarische filmmaker Buñuel speelt zich af in de sloppenwijken van Mexico-Stad en volgt de jonge Pedro die lid wordt van een gewelddadige jeugdbende.

Zwartboek (2007) uit Nederland
Blijf je liever wat dichter bij huis? Dan ga je gewoon voor de filmtip van onze noorderburen. Volgens Nederlandse ambassadeur Matthijs van Bonzel is "Zwartboek" de beste Nederlandse film van alle tijden. Deze film van Paul Verhoeven is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Joodse spion in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 

Voorgesteld door Travelbird

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
5 films om in de stemming te komen voor seks - Actueel
Actueel

5 films om in de stemming te komen voor seks

We hebben deze lijst van 5 films samengesteld voor de geliefden die dit lezen om jullie in de stemming te brengen. Pak je popcorn en leun tegen elkaar aan, want dit wordt een spannend avontuur. Meer verklappen we niet... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: