Stripauteur Stan Lee eist 1 miljard dollar van gewezen zakenpartners - Actueel Cinema

   - 

Stripauteur Stan Lee (95) eist van zijn voormalige productiefirma een miljard dollar. Het bedrijf POW! Entertainment, dat Lee in 2001 mee oprichtte, werd vorig jaar door een Chinese investeringsgroep verworven. Zijn toenmalige zakenpartners hadden toen geprobeerd de rechten op zijn naam tegen zijn wil te verkopen, zei Lee volgens Hollywood Reporter en andere media die gisteren gerechtelijke documenten konden inkijken. 

De 95-jarige striplegende kon in die periode de dood van zijn echtgenote moeilijk verwerken en was na een oogoperatie bijna volledig blind geworden. Hij kon zich niet herinneren dat hij een document had ondertekend waarin hij afstand doet van zijn rechten. Zijn advocaat suggereert in zijn klacht dat de partners van Lee zijn handtekening hebben vervalst of hem over de inhoud van het contract hebben voorgelogen.

De vroegere hoofdtekenaar van uitgeverij Marvel geldt als de geestelijke vader van superhelden als onder andere Spider-Man, de Hulk, X-Men en Iron Man. Eind april bezocht hij in Los Angeles de première van de nieuwe blockbuster 'Avengers: Infinity War'. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema


Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: