Lean on Pete, een beklijvend verhaal in Amerikaanse setting - Actueel Cinema

   - 

Andrew Haigh werkte als co-producer reeds mee aan Gladiator en Black Hawk Down. Zijn eerste langspeelfilm, Greek Pete, won een Artistic Achievement Award op Outfest in 2009. Ook zijn tweede en derde langspeelfilm, Weekend en 45 Years, werden wereldwijd geprezen en sleepten verschillende prijzen als the Grand Jury Award for Outstanding International Narrative Feature en London Film Critics' Circle Award in de wacht. Haighs meest recentste film, Lean on Pete, verschijnt deze week in de Belgische cinemazalen. 

Charley Thompson is een 15-jarige jongen zonder enige stabiliteit in zijn leven. Maar als zoon van een alleenstaande vader die werkt in magazijnen is het vinden van een zekere stabiliteit moeilijk. Hopende op een nieuwe start verhuizen ze naar Portland waar Charley een baantje vindt voor de zomer. Daar wordt hij beste vrienden met een falend renpaard genaamd Lean on Pete.

Lean on Pete is een beklijvend en bijzonder realistisch verhaal in een Amerikaanse setting. Het is een verhaal over mens en dier die elkaar vinden in al hun miserie. Deze unieke band in combinatie met het sterkte acteerwerk van Charlie Plummer - die we zonder twijfel nog vaak op het witte doek zullen zien verschijnen – zorgt ervoor dat je de aandacht geen minuut verliest.

Lean on Pete is een film die je tot nadenken aanzet en veel empathie opwerkt. We kunnen het je nu alvast garanderen. Dit verhaal zal je niet snel zal vergeten. Via Imagine Film mochten Cinenews VIP’s – lezers die regelmatig kwaliteitsvolle reviews nalaten op de Cinenews website - de film in avant-première aanschouwen. Bekijk hier hun commentaren. U kan de film vanaf vandaag zelf gaan zien in de bioscoop. Gaat u hem kijken?

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: