Hannah, een intiem portret - Actueel Cinema

   - 

Deze week verschijnt Hannah, de tweede langspeelfilm van Andrea Pallaoro, in de Belgische cinemazalen. Hannah is het allereerste hoofdstuk in een trilogie rond vrouwelijke protagonisten, gebracht door de 72-jarige topactrice Charlotte Rampling die in 2017 op het filmfestival van Venetië tot Beste Actrice werd uitgeroepen.

Hannah is een Poolse vrouw van in de zestig. Wanneer haar man een gevangenisstraf moet uitzitten, moet ze omgaan met verlies en twijfel. Ze moet in het reine komen met zijn daden. Maar haar hardnekkige ontkenning zorgt ervoor dat ze steeds meer haar verstand en inzicht in de realiteit dreigt te verliezen.

Hannah is een zeer intiem portret van een vrouw. Haar verhaal is enerzijds zeer veelzeggend en anderzijds worden er toch o zo weinig woorden aan vuil gemaakt. Gevoelens als eenzaamheid, schaamte en vervreemding komen duidelijk aan bod. Ook visueel is de film zeer sterk waardoor je volledig in Hannahs huid kan kruipen en met haar mee kan voelen. De film is speciaal en uniek in zijn soort. Kortom, een klein meesterwerk.

Via Imagine Films mochten enkele trouwe Cinenewsleden de film in avant-première aanschouwen. Bekijk hier hun commentaren. U kan de film vanaf nu zelf gaan zien in de bioscoop. Gaat u hem kijken? Laat ons dan zeker en vast weten wat u ervan vond op de filmpagina.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One' - Actueel
Actueel

Drie redenen waarom 'Dune: Part Two' beter is dan 'Part One'

Dune: Part Two verovert al enkele weken wereldwijd de cinemazalen. De nieuwste creatie van Denis Villeneuve is een pure streling voor het oog én oor door de prachtige weidse woenstijnshots en de toepasselijke, verrijkende soundtrack gecomponeerd door Hans Zimmer. Verder lezen...
Hannah

Hannah

Drama  Regie: Andrea Pallaoro Een intiem portret van een vrouw die, wanneer haar man de gevangenis in moet, enerzijds in het reine moet komen met zijn daden, en anderzijds haar leven moet herinrichten en moet leren omgaan met verlies en twijfel.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: