Brigitte Bardot noemt #MeToo-beweging "belachelijk" - Actueel Cinema

   - 

In een opmerkelijk interview op de website van Paris Match fulmineert de voormalige Franse actrice Brigitte Bardot tegen de #MeToo-beweging. "Het overgrote deel van de klachten van actrices - niet van vrouwen in het algemeen - zijn hypocriet, belachelijk en nutteloos", verklaart Bardot. Ze zegt verder dat veel actrices zich uitdagend gedragen om een rol vast te krijgen.

 In het interview dat gisteren verscheen, verklaart Bardot dat ze tijdens haar filmcarrière nooit lastig gevallen werd. "Ik vond het eerder charmant als men mij zei dat ik mooi was of een lekker kontje had. Ik hou wel van dat soort complimenten", klinkt het bij de voormalige actrice. Bardot is niet de enige ster die bijzonder kritisch reageert op het #MeToo-debat.

Afgelopen week publiceerden een honderdtal vrouwen, waaronder actrice Catherine Deneuve, een open brief in de Franse krant Le Monde waarin ze waarschuwen voor "een heksenjacht" en een lans breken voor mannen die "hinderlijk flirten". Later bood Deneuve haar verontschuldigingen aan aan "alle slachtoffers van afschuwelijke daden die zich aangevallen voelden door de open brief". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: