James Franco in steeds nauwere schoentjes na nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag - Actueel Cinema

    
Actueel
James Franco in steeds nauwere schoentjes na nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag

Het Amerikaanse dagblad Los Angeles Times komt met nieuwe beschuldigingen aan het adres van acteur James Franco, nadat eerder deze week op sociale media al aantijgingen opgedoken waren. Het gaat om vijf voormalige studenten van de inmiddels opgedoekte acteerschool van Franco, Studio 4, die beschrijven hoe ze "een atmosfeer van uitbuiting" voelden, waarbij Franco misbruik maakte van zijn machtspositie om vrouwen te dwingen zich voor de camera uit te kleden en seksuele handelingen uit te voeren. 

Een andere vrouw, filmmaker Violet Paley, getuigde bij Times hoe Franco haar gedwongen had om hem oraal te bevredigen in 2016. De eerste beschuldigingen tegen Franco doken afgelopen zondag op, na zijn overwinning op de Golden Globes voor zijn hoofdrol in 'The Disaster Artist'. Hij droeg daarbij een speld die verwees naar de 'Time's Up'-beweging, die opkomt voor slachtoffers van seksueel wangedrag. Voor twee vermeende slachtoffers van Franco was dat de aanleiding om naar buiten te treden met hun verhaal. Volgens de ex-studentes speelden ze met tegenzin mee in "dubieuze scènes" omdat ze dachten dat ze grotere rollen konden strikken als ze met James Franco op de set stonden. Één studente getuigt hoe vrouwen die niet uit de kleren wilden voor de camera zonder pardon uit films geknipt werden. Verder vertelt ze hoe Franco tijdens een orgiescène voor 'The Long Home' in 2015 te intiem werd met de actrices en onder meer de plastic beschermingsstrips verwijderde die hun geslachtsdelen bedekten. De advocaten van Franco ontkennen alle beschuldigingen.

Franco zelf reageerde dinsdag verrast in 'The Late Show' van Stephen Colbert. Hij beweerde dat de bewuste tweets "niet accuraat" zijn, en dat hij mensen steunt die naar buiten treden met hun verhaal over seksueel misbruik "omdat ze te lang geen stem gehad hebben". (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Al het nieuws cinema

De durvers achter 'Torpedo' - Actueel

De durvers achter 'Torpedo'

De opnames van 'Torpedo' zijn enkele dagen geleden van start gegaan. 'Torpedo' moet een avontuurlijke duikbootfilm worden die zich afspeelt tijdens WO II. Regisseur is Sven Huybrechts en de producers zijn Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, dezelfde durvers die ook al 'Patser', 'Black' en 'Image... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na protest - Actueel

Scarlett Johansson ziet af van filmrol als transgender na protest

Scarlett Johansson zou de rol van transgenderman Dante Gill spelen in de film 'Rub and Tug', over een misdaadkoning die een massagesalon gebruikte als dekmantel voor prostitutie. Er volgde kritiek op de casting van Johansson; velen vroegen zich af waarom de rol niet naar een transgenderactrice ging.
Johnny Depp en ex-managers sluiten overeenkomst - Actueel

Johnny Depp en ex-managers sluiten overeenkomst

Johnny Depp heeft een akkoord bereikt met zijn voormalige management. De Amerikaanse acteur klaagde The Management Group (TMG) eerder aan voor fraude en eiste 25 miljoen dollar (21 miljoen euro).
Game of Thrones voert nominatielijst Emmy Awards aan - Actueel

"Game of Thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 70e keer uitgereikt.
Bedenker 'La Casa de Papel' sluit exclusieve deal met Netflix - Actueel

Bedenker 'La Casa de Papel' sluit exclusieve deal met Netflix

Alex Piña, de bedenker en producent van de hitserie 'La Casa de Papel', gaat exclusief voor Netflix meerdere series bedenken en schrijven. De Spanjaard heeft een exclusieve deal gesloten met de streaminggigant.
Stormy Daniels opgepakt in stripclub - Actueel

Stormy Daniels opgepakt in stripclub

Pornoster Stormy Daniels is opgepakt toen ze aan het werk was in een stripclub in Ohio. Dat tweet haar advocaat Michael Avenatti vandaag. Daniels raakte vooral bekend omdat ze de Amerikaanse president Donald Trump in verlegenheid bracht. De twee zouden een korte verhouding gehad hebben, en kort... Verder lezen...
Game of Thrones voert nominatielijst Emmy Awards aan - Actueel

"Game of Thrones" voert nominatielijst Emmy Awards aan

Met 22 nominaties leidt de middeleeuwse fantasyreeks 'Game of Thrones' de nominatielijst voor de Emmy Awards. De Amerikaanse televisieprijzen worden dit jaar voor de 70e keer uitgereikt.