Nieuw onderzoek naar Roman Polanksi vanwege vermoedelijk kindermisbruik - Actueel Cinema

   - 

De politie van Los Angeles is een onderzoek gestart naar regisseur Roman Polanski, omdat hij in 1975 een kind zou hebben misbruikt. Dat melden verschillende Amerikaanse media. 

Volgens de krant Los Angeles Times zou Polanski avances hebben gemaakt tegenover de toen 10-jarige Marianne Barnard. Zij schreef in oktober op Twitter dat Polanski op een strand in Malibu foto's van haar had genomen toen ze naakt was of enkel een bontjas droeg, en dat hij "van daar verder ging". Ze stapte in oktober naar de politie. De advocaat van Polanski, Harland Brown, noemt de klacht in een mededeling "onzin". "We hebben de LAPD gecontacteerd en zullen alle informatie die we hebben overmaken en hen vragen een volledig en diepgaand onderzoek te voeren", aldus de advocaat. Polanski kan niet aangeklaagd worden, aangezien de verjaringstermijn is overschreden. Polanski werd al door verschillende vrouwen van gelijkaardige feiten beschuldigd. Het Zwitserse gerecht liet in oktober weten een onderzoek te hebben gestart tegen de regisseur omdat hij 45 jaar geleden in Zwitserland een Duitse actrice verkracht zou hebben toen ze 15 jaar oud was. Een andere vrouw meldde in augustus dat ze in 1973 op 16-jarige leeftijd seksueel misbruikt werd door Polanski.

En in 2010 verklaarde de Britse actrice Charlotte Lewis al dat Polanski haar in 1983 misbruikte toen ze een tiener was. De regisseur pleitte in 1977 in Californië schuldig aan onwettige geslachtsgemeenschap met een 13-jarig meisje, maar vluchtte in 1978 naar Europa voor het vonnis werd uitgesproken. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: