Iraniër aangeklaagd voor hacken Game of Thrones - Actueel Cinema

   - 

Een Iraanse man is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het hacken van televisiezender HBO en het lekken van Game of Thrones-scenario's. Hij zou bovendien 6 miljoen dollar (5,1 miljoen euro) losgeld hebben geëist. Dat bericht onder meer de Los Angeles Times. 

Game of Thrones staat bekend als de tv-serie die wereldwijd het vaakst illegaal wordt gedownload. Televisiezender HBO bleef dan ook niet gespaard van cyberaanvallen. In augustus van dit jaar moest HBO toegeven dat een cybercrimineel erin was geslaagd om hun servers te hacken. Behzad Mesri wordt beschuldigd van computerfraude, afpersing en identiteitsdiefstal. Volgens een aanklager in New York bevindt de man zich momenteel nog op Iraans grondgebied. Hoewel de Amerikaanse autoriteiten Mesri niet onmiddellijk konden arresteren, zal hij toch de gevolgen van zijn daden niet ontlopen, zo klinkt het. "Hij zal nooit meer Iran kunnen verlaten zonder te vrezen voor een arrestatie en overbrenging naar de Verenigde Staten." Mesri, die intussen ook op de most wanted-lijst van de FBI is beland, zou een voormalig militair van het Iraanse leger zijn. De aanklager omschrijft hem als een "ervaren en geavanceerde hacker die al geruime tijd computersystemen over de hele wereld aanvalt". De hacker zou ongeveer 1,5 terabyte aan data hebben gestolen, inclusief een script van de waanzinnig populaire fantasyserie. HBO-medewerkers kregen vervolgens een e-mail met volgende tekst: "Hallo aan alle losers. Ja, het is waar! HBO is gehackt!" Het is onduidelijk of het losgeld, dat volgens gerechtelijke documenten in Bitcoin werd geëist, ooit is betaald. Mesri heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: