Sacha Baron Cohen bereid om boetes voor toeristen in Borat-outfit te betalen - Actueel Cinema

   - 

In de Kazakse hoofdstad Astana zijn vorige week zes toeristen uit Tsjechië beboet omdat ze in de stad rondliepen in een Borat-badpakje. Borat is één van de gekende typetjes van de Britse acteur Sacha Baron Cohen. Toen die laatste het nieuws te horen kreeg besloot hij om zijn onfortuinlijke fans te helpen. Op zijn Facebookpagina schreef hij: "Aan mijn Tsjechische vrienden die gearresteerd werden: stuur me jullie gegevens en ik zal jullie boete betalen."

 Baron Cohen creëerde zelfs een opmerkelijk e-mailadres - arrestedforwearingyourmankini@gmail.com - waarop de personen in kwestie zich kunnen melden. In de satirische film 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan' gaat het hoofdpersonage - een nogal onbeholpen en onbeschaafde reporter uit Kazachstan - baden in een opmerkelijk badpak; een weinig verhullende zwembroek die tot over de schouders werd opgetrokken.

Het is net in die typische outfit waarmee zes toeristen door hoofdstad Astana wandelden. Ze poseerden ook samen bij het I love Astana-bord. De politiediensten lieten het zestal even oppakken. Ze kregen allemaal een boete van 57 euro. In Kazachstan konden ze niet lachen met het typetje dat door de Britse komiek werd gecreëerd in 2006. De mockumentary werd er gebannen omdat het land als achterlijk en antisemitisch werd neergezet. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...
Borat

Borat

Komedie  Regie: Larry Charles Met: Sacha Baron Cohen, Pamela Anderson, Ken Davitian De film BORAT is een verslag van de Kazakstaanse reporter 'BORAT' (gespeeld door Sacha Baron Cohen, ook wel bekend als Ali G). Hij is door de Kazakstaanse regering naar 'de US en A' gestuurd om daar een documentaire te maken over het land en de mensen. Het wordt een hilarisch, grensverleggend... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: