George Clooney zet schouders onder tv-serie 'Catch-22' - Actueel Cinema

   - 

Steracteur George Clooney wordt het schermgezicht én de regisseur van een korte televisieserie gebaseerd op het boek 'Catch-22'. De serie zal uit zes afleveringen bestaan. Dat bericht entertainmentmagazine Variety. 

De nieuwe serie haalt de mosterd bij de bekende roman van auteur Joseph Heller uit 1961. 'Catch-22' speelt zich af in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek brengt het varhaal van John Yossarian, een kapitein bij de Amerikaanse luchtmacht die razend is over de bureaucratische regel die bekend staat als 'Catch-22'. Die regel stelt dat een bezorgdheid voor de eigen veiligheid in het licht van reële en onmiddellijke gevaren, het resultaat is van rationeel verstand. Een soldaat wordt daarom als krankzinnig beschouwd als hij gewillig gevaarlijke gevechtsmissies blijft uitvoeren, maar een verzoek tot uitdiensttreding is een blijk van gezond verstand en maakt hem daarom ongeschikt om van zijn plicht te worden ontheven.

De term 'Catch-22' werd dankzij het succes van het boek synoniem voor een paradoxale situatie waarin het onmogelijk is om een gewenste uitkomst te bekomen. Clooney zal op het scherm verschijnen in de rol van kolonel Cathcart. De opnames beginnen naar verluidt in de eerste maanden van 2018. De reeks wordt geproduceerd door Paramount TV en Anonymous Content. Welk tv-netwerk de serie zal uitzenden, is nog niet geweten. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: