The Magicians, Supergirl S01, The Strain S03, Riverdale S01... Uw seriereview - Actueel Cinema

   - 
Gebaseerd op de gelijknamige roman van Lev Grossman, waarop tevens twee vervolgen kwamen, gaat de serie The Magicians over een universitaire magieschool. We bevinden ons hier in de kern van het volwassen worden. Je hebt het goed gelezen. Het gaat hier om de psychologie achter de personages, de alomtegenwoordige morele dubbelzinnigheid en de persoonlijke intriges. En dat werkt goed. Heel goed
 
Score: 7,5/10 Bonus: Ongepubliceerde scènes, bloopers, features.
 
 
De ongelofelijke snelheid van dit apocalyptisch verhaal, door Guillermon Del Toro, blijft steeds toenemen. En het krijgt uiteindelijk nog een serieuze boost ook! Wat er volgt, onthullen we liever nog niet.
 
Score: 8/10 Bonus: ongepubliceerde scènes, bloopers enz.
 
 
We bevinden ons opnieuw aan het einde van de wereld. In deze wereld waarin superhelden fysiek en mentaal gemarteld worden, fungeert Supergirl (de nicht van Superman) als een frisse wind. Deze serie bezit genoeg om ontspanning te bieden voor diegenen waarvan hun smaak minder dicht aanleunt bij het sadomasochistische Daredevil, The Arrow of Gotham,… Aan u om een kamp te kiezen! 
 
Score: 6,5/10 Bonus: Features, ongepubliceerde scènes en bloopers
 
 
Riverdale voldoet aan alle televisieclichés: Een smaakje van Twin Peaks (alles centraliseert zich rond de ontdekking van een lichaam in de rivier) en geheimen van middelbare schoolstudenten (Gossip Girl, Pretty Little Liars,…) zonder enkel en alleen te draaien rond middelbare school, liefde, verraad en familie intriges. Niet zeer origineel, maar ook niet onaangenaam.
 
Score: 6,5/10 Bonus: Features, ongepubliceerde scènes, bloopers,…
 
 
Een miniserie geregisseerd door de grote David Edward Kelley (L.A. Ally McBeal,…), gerealiseerd door Jean-Marc Vallée (Dallas Buyer Club, Wild,..) en met elegantie tot leven gebracht door de dames Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailen Woodley,… Meng deze elementen en je krijgt Big Little Lies. Een onderzoeksdrama dat zich afspeelt bij de neurotische bourgeoisie van de VS. 
 
Score: 7,5/10 Bonus: Features
 
 
Laten we verder gaan met de grote meesters: Paul Giamatti en Demain Lewis. Kom op, laten we toegeven dat we houden van de grappen van Paul Giamatti, zeker tegenover Damian Lewis mono-expressieve karakter. En zelfs wanneer Billions niet dé serie van het jaar word, hebben we sowieso van een goede serie genoten.
 
Score: 7/10 Bonus: Features
 
 
Samengevat: 
 
  • The Last Kingdom seizoen 2 blijft eigenlijk volledig hetzelfde. Het zal de fans van de Middelleeuwen dan ook nog altijd weten te bekoren.

  • Allez hop, The Good Wife stopt ermee met dit laatste 7de seizoen. ’t Is mooi geweest. Dankuwel!

  • En laten we eindigen met het vierde seizoen van Elementary, een serie waarop we nog geen eurocent zouden inzetten op basis van de synopsis… Maar een serie die met trots toch 5 seizoenen op te teller heeft staan. 

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Dune 3, voorlopig nog niet ! - Actueel
Actueel

Dune 3, voorlopig nog niet !

Het tweede deel van Dune was een kassucces - en niet te vergeten: zeer goed ontvangen door de critici! Regisseur Denis Villeneuve moet onder een zekere druk hebben gestaan om meteen aan de slag te gaan met Dune Messiah, het volgende deel in de saga. Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: