99 Homes : Houses of Cards - Bespreking Cinema

 
99 Homes : gehypothekeerd Amerika

There is no Place like Home. Onder de fundamenten van de "American Way of Life" mythe is het recht op eigendom, een dak boven het hoofd van eigen familie, wellicht één van de meest verankerde bouwstenen in de Amerikaanse psyche.

Een van de gevolgen van de subprimes’ crisis in 2008 is dat deze mythe weggevaagd werd, uitgewist door bankieren van Wall Street, wolven in schaapskleren als het ware, die duizenden families dakloos hebben achtergelaten, niet in staat van hun schulden en leningen terug te betalen.Regisseur Ramin Bahrani volgt de psychologische evolutie op van een alleenstaande vader (een uitstekende Andrew Garfield) in zijn strijd om diens huis. Hoe ver is hij bereid te gaan om zijn plaats terug te verkrijgen in een systeem dat hem buitengesloten heeft, dat gruwelijk en onjuist is, maar wel diegenen zonder geweten of scrupules kan verrijken ? Michaël Shannon, als angstaanjagende en cynische immobiliënmakelaar, belichaamt het Amerika van de Winners, tot alles in staat om in de « running » te blijven, alles, om maar niet uitgesloten te worden.

99 Homes is een ijzingwekkende sociale thriller die uitstekend op het scherm werkt, dankzij het strakke scenario en de preciese mise-en-scène.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

99 Homes

99 Homes

Drama  Regie: Ramin Bahrani Met: Andrew Garfield, Laura Dern, Michael Shannon 99 Homes is een pakkend drama over een man die wraak neemt op zijn hebzuchtige makelaar. Als de werkloze aannemer en zijn gezin tijdens de kredietcrisis gedwongen wordt hun huis te verlaten, is er voor de aannemer maar één manier om zijn frustratie af te reageren; hij gaat aan het werk bij de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: