Belgica: feesten als de beesten, de kater is voor later - Bespreking Cinema

   - 

Felix van Groeningen, sinds De helaasheid der dingen en zeker The Broken Circle Breakdown een van de voortrekkers van het Vlaamse filmgild, vertelt graag vanuit de buik.

Ambiance, emotie, instinct, het zijn dingen die hij belangrijker vindt dat puur verhaal. Wat dat betreft, is Belgica onversneden van-Groeningen-cinema.


Op zijn best bruist Belgica als een Dafalgan Forte, opgepompt door de geweldige soundtrack van de gebroeders Dewaele. Tijdens die scènes zet van Groeningen je vleselijk tussen de zwetende lijven, in een weldadige roes die enkel het nachtleven kan opwekken. Dat heerlijke gevoel sluit dan ook weer naadloos aan bij het verhaal dat Belgica wil vertellen, over het plezier van het fuiven en de noodzaak om op een bepaald moment het daglicht te trotseren.

Alleen trapt de film op de duur in zijn eigen val. Het groeiende conflict tussen de twee broers kan veel minder boeien dan de de braspartijen en concerten. Aan de acteurs zal het niet liggen, want die onderscheiden zich zonder uitzondering. Maar als kijker heb je het moeilijk om echt met hun problemen mee te leven.



 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Belgica

Belgica

Drama, Komedie  Regie: Felix van Groeningen Met: Tom Vermeir, Stef Aerts, Charlotte Vandermeersch,... Twee broers, Frank en Jo, zijn elkaar uit het oog verloren... tot wanneer Frank begint te werken in het café van Jo. Een gouden zet, want binnen de kortste keren wordt Belgica dé hotspot van het nachtleven. Een zelfverklaard oord van verderf, waar de rock-'n-roll van de bezwete muren spat. The... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: