Robert Rodriguez: Sin City: A Dame to kill for - Dossier Cinema

   - 
De buzz is er al, de film komt er zeker, we hopen dat hij de verwachtingen inlost... .

Robert Rodriguez werd geboren op 20 juni 1968 en groeide op in San Antonio, Texas. Al van kindsbeen af was hij gefascineerd door tekenfilms en cinema. Je hoefde geen orakel te zijn om te begrijpen dat dit kind later -soms- een groot regisseur zou worden, vermits hij van 's morgens vroeg tot 's avonds laat de kunst van het regisseren oefende.  

Hij produceerde, regisseerde en oefende zo ongeveer alle functies uit bij zijn eerste langspeelfilm, El Mariachi, die uitkwam in 1992. Deze kleine film, gemaakt voor een habbekrats en met veel plantrekkerij, groeide via mond-tot-mondreclame uit tot een echte cultfilm, en bereikte kijkers over de hele wereld.  Dankzij dit onverwachtse succes kon Rodriguez zich met hart en ziel wijden aan zijn passie voor de 7de kunst.

Hierna volgde Desperado of een bewerking van El Mariachi, dit keer met een heus budget, een echte cast (Antonio Banderas, Salma Hayek,…) en een verhitte energie, het ongelooflijke From Dusk till Dawn (met de hulp van zijn nieuwe kameraad Quentin Tarantino), het uitstekende science-fiction-opus The Faculty (met een hilarische rol voor Josh Hartnett)… Tot zover gaat alles goed. Het vervolg is soms heel wat minder briljant: 4 luiken van Spy Kids, het vreselijke Desperado 2 - once upon a time in Mexico, the adventures of Shark Boy and Lava Girl.

Maar ondanks deze opeenstapeling van mislukkingen, slaagt Roriguez, dankzij zijn rebelse en onafhankelijkse geest, erin om artistiek en mediagewijs te overleven. Het moet gezegd dat hij niet onopgemerkt blijft wanneer hij een film uitbrengt, en hij beschikt, net als Tarantino, over een aangeboren talent om buzz te creëren rond producties als Planet Terror (zijn deel van Grindhouse) of Machete en zijn belachelijk vervolg.

Maar de eerste grote virale slag, die hij binnenhaalde, blijft zeker zijn aankondiging dat hij de ultra gewelddadige en ongelooflijk esthetische comics zou bewerken van Frank Miller: Sin City. Niet alleen krijg Robert Rodriguez de zegen en de hulp van Miller, hij slaagt er ook nog eens in om diens hallucinante tekeningen om te vormen tot bewegende beelden. Laat ons ook niet vergeten welke onwaarschijnlijke cast zich rond dit project schaarde: Mickey Rourke, Clive Owen, Bruce Willis, Jessica Alba, Rosario Dawson, Benicio Del Toro, Elijah Wood, en opnieuw Josh Hartnett…  Een team dat men alleen maar samen kan brengen door passie, gezien de bedragen die deze talenten vragen...

Nu  zijn carrière opnieuw een beetje op dreef is, komt Rodriguez terug tot bij ons met Sin City: A Dame to kill for, in dezelfde esthetische stijl als zijn voorganger. En opnieuw vertellen journalisten rond dat steracteurs meewerken aan de film: Eva Green, Joseph Gordon-Levitt, Lady Gaga, Josh Brolin...

 
 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Sin City 2 : A Dame to Kill For

Sin City 2 : A Dame to Kill For

Actie, Thriller  Regie: Frank Miller & Robert Rodriguez Met: Jessica Alba, Mickey Rourke, Joseph Gordon-Levitt,... In het duistere van Sin City heeft Dwight plannen om wraak te nemen op de vrouw die hem verraden heeft, "Ava Lord". Ondertussen probeert Nancy de dood van Hartigan te verwerken.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: