Les Vacances du Petit Nicolas: Sempé Fidelis - Bespreking Cinema

   - 

De vakantie is eindelijk daar en de ouders van de kleine Nicolas besluiten naar de zee te trekken, om lekker te bruinen in de zon aan hotel Beau Rivage.

Ter plaatse maakt Nicolas zich al snel nieuwe vrienden voor de traditionele fratsen in groep, maar hij gaat ook de verschrikkelijke Isabelle ontmoeten. Overtuigd dat zijn ouders hem willen doen trouwen met dit monstertje gaat Nicolas er alles aan doen om dit te vermijden, en terloops de vakantie van heel wat mensen verstoren !

Exit dus de vakantiekampen uit de boekjes! Laurent Tirard neemt duidelijk afstand van het origineel (hij zal er amper 20% van over houden) voor een scenario samen geschreven met Jaco Van Dormael. Dit stelt hem in staat de ouders meer uit te werken, vertolkt door Valérie Lemercier en Kad Merad, een knipoog te geven aan de filmwereld via de Italiaanse regisseur (“ça ne va pas durer, les artistes ne travaillent jamais longtemps” – “Dat gaat niet duren, artiesten werken nooit lang”) en verwijzingen naar enkele klassiekers (van Les Vacances de Monsieur Hulot tot The Shining) die de groteren ons ons zeker zal vermaken!

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Les Vacances du Petit Nicolas

Kleine Nicolaas gaat op vakantie

  Regie: Laurent Tirard Met: Mathéo Boisselier, Valérie Lemercier, Kad Merad Het is het einde van het schooljaar. Het grote moment van de vakantie is aangebroken. De kleine Nicolas, zijn ouders en Mémé vertrekken richting zee en verblijven tijdens hun vakantie in het hotel Beau-Rivage. Op het strand maakt Nicolas al snel nieuwe vrienden. Zo is er Blaise, die niet met... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: