The Rover: het recht van de sterkste - Bespreking Cinema

   - 

Eric, het hoofdpersonage uit The Rover, zit in een groezelige bar voor zich uit te staren met een diep bedroefde blik op zijn uitgemergelde gezicht. En door het raam achter hem zie je — geluidloos en met enige vertraging — een auto zwaar over kop gaan.

Het is een moment van donkere slapstick zoals regisseur David Michôd er wel meer in zijn opmerkelijke tweede film gestopt heeft. Je kunt die momenten geen lichtere toetsen noemen omdat ze vaak ongemeen hard aankomen, maar ze vormen wel een welkom contrast met de hoofdmoot van het verhaal.

The Rover speelt zich namelijk af in een wereld zonder medelijden, waar menselijke emotie weggevaagd is door het recht van de sterkste. Je kunt je afvragen of die wereld wel zoveel verschilt van de onze, en dat is ongetwijfeld net het punt dat Michôd wil maken. The Rover mag dan — zoals de film aan het begin meldt — “tien jaar na de Ineenstorting” gesitueerd zijn, heel futuristisch lijkt hij niet. Dit is evengoed een western zonder paarden als een toekomstdrama zonder spitstechnologie, een verhaal dat even meedogenloos en koppig is als zijn hoofdpersonage.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Rover

The Rover

Science-Fiction, Drama  Regie: David Michôd Met: Guy Pearce, Robert Pattinson, David Field The Rover speelt zich af in de Australische woestijn in een gevaarlijke nabije toekomst. Eric heeft alles en iedereen achtergelaten. Wanneer zijn auto, zijn laatste bezit, gestolen wordt door een bende gevaarlijke criminelen, gaat Eric in de achtervolging. Daarbij krijgt hij hulp van Reynolds, het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: