Festival van Cannes: Julianne Moore was slechts de tweede keuze voor de prijs van de Beste Actrice - Actueel Cinema

   - 

Op het Festival van Cannes 2014 behaalde ze de prijs van Beste Actrice, voor haar geweldige vertolking in Maps to the Stars, nochtans was Julianne Moore maar de tweede keuze van de jury ! Dat is de hallucinante revelatie van de dag. Jane Campion en de jury’s van het Festival van Cannes 2014 zouden een voorkeur gehad hebben voor de Melissa Sözen, de Turkse actrice van 28, maar werden verplicht hun keuze te veranderen.

Inderdaad, het is sinds 2001 verboden twee prijzen te geven aan eenzelfde film op de Croisette. Deze beslissing werd genomen door de verantwoordelijken van het Festival, na de razzia bij La Pianiste. De film van Michael Haneke had destijds de Grote Prijs van de Jury gewonnen en de twee prijzen voor beste vertolking gingen toen naar Isabelle Hupper en Benoït Magimel. Daarop zien we tegenwoordig verschillende afwijkingen in het palmares, zoals Steven Spielberg, die het regelement heeft kunnen omzeilen, door de Gouden Palm toe te kennen aan de film La Vie d’Adèle en aan diens twee actrices.

Julianne Moore werd per toeval verkozen: “De meerderheid van de stemmen ging naar de 28-jarige Melissa Sözen, die de rol van Nihal vertolkt, de jonge echtgenote van het hoofdpersonage in Winter Sleep”, zegt 20 minutes.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2' - Actueel
Actueel

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor 'Inside Out 2'

Ontdek nu de nieuwe trailer en poster voor Disney en Pixars nieuwe bioscooprelease "Inside Out 2", die nieuwe emoties verwelkomt in het hoofd van tiener Riley. Samen met Plezier (met in de originele versie de stem van Amy Poehler), Woede (stem van Lewis Black), Verdriet (stem van Phyllis Smith),... Verder lezen...
Maps to the Stars

Maps to the Stars

  Regie: David Cronenberg Met: Robert Pattinson, Julianne Moore, John Cusack Hollywood, de stad die doet dromen en waar de sterren tegen elkaar op botsen: Benjie, 13 jaar en al een filmster, zijn vader, Sanford Weiss, een succesvol schrijver en coach van beroemdheden waaronder de mooie Havana Segrand, die hij helpt zichzelf te vervolledigen als vrouw en actrice. Het... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: