Wachten op Grace - Actueel Cinema

   - 
Uit de weinige woorden en vragen die ik opving, kon ik echter afleiden dat de persconferentie precies was zoals de meeste op zo’n festival: flauw, banaal en weinig geïnspireerd. Zoals ‘Grace of Monaco’ eigenlijk.

Behalve de ochtendvoorstellingen in het Théâtre Lumière, de grote zaal die boven aan de rode loper in het Palais bevindt, is er weinig wat echt gesmeerd loopt in Cannes.

Dat komt omdat het festival ook na 67 edities nog steeds niet uitgedokterd heeft hoe het op een beschaafde (laat staan efficiënte) manier wachtrijen in goede banen moet leiden. Bij de persconferenties is het meestal ook een boeltje, en dat was vandaag voor Grace of Monaco niet anders. Omdat de meeste journalisten intussen wel weten dat ze beter het zekere voor het onzekere nemen, stonden we daar al drie kwartier op voorhand aan te schuiven. Dat was best wel oké, want het geeft ons de kans om wat bij te praten met collega’s die we al een hele tijd niet meer gezien hebben.

Intussen zagen we op tv-schermen hoe Nicole Kidman, Tim Roth en regisseur Olivier Dahan de officiële plichtplegingen (fotosessie, tv-interviewtje) verrichtten die aan de persconferentie voorafgaan. Alleen schoot de wachtrij nauwelijks op terwijl het cruciale moment wel steeds dichter kwam. Vijf minuten voor de geplande start van de persconferentie lieten de portiers plots toch mensen binnen, maar lang niet genoeg om iedereen — mezelf incluis — voor zijn lange wachten te belonen. Bleek dat de zaal van bij het begin al bijna vol geprivilegieerde reporters zat. Een verklarend woordje vooraf had veel mensen een hoop verloren tijd bespaard maar dat is helaas te veel gevraagd in Cannes.

Ik vatte dan maar van lieverlee opnieuw post voor de tv-schermen maar daar was dan weer zoveel lawaai dat de persconferentie niet te volgen was.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Grace of Monaco

Grace of Monaco

Biografie, Drama  Regie: Olivier Dahan Met: Nicole Kidman, Tim Roth, Milo Ventimiglia Het verhaal speelt zich af in 1962. Stadstaat en belastingsparadijs Monaco raakt in een verhitte strijd met Frankrijk. President Charles De Gaulle geeft Prins Rainier III, echtgenoot van Grace Kelly, zes maanden de tijd om zijn belastingswetten te wijzigen. De actrice/prinses beweegt achter de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: