La Venus à la fourrure: Polanski op de masochistische toer - Review Cinema

   - 
7de kunst op zijn allerbest!

Na een lange dag, gevuld met behoorlijk rampzalige audities, maakt dramaturg en theaterregisseur Thomas zich op om naar huis te keren - ontgoocheld, geïrriteerd en alleen.

En dan verschijnt Vanda (letterlijk) op het toneel: een fenomeen van een vrouw, wulps, voluptueus, vurig. Thomas denkt dat hij in haar het soort vrouw herkent dat hij verafschuwt: vulgair, hersenloos, onopgevoed. Hij probeert haar aan de deur te zetten, maar tevergeefs. Vanda geeft het niet op en slaagt erin om hem te doen luisteren. Terwijl ze de eerste lijnen citeert van het door Thomas aangepast stuk van Lépold Ritter von Sacher-Masoch (de oorsprong van het woord masochisme), Venus in bont, ondergaat Vanda een volledige metamorfose.

Roman Polanski bewerkt opnieuw een toneelstuk, na zijn voortreffelijke Carnage. De regisseur gebruikt een theaterscène als opnamestudio, en plaatst uitsluitend twee acteurs tegenover elkaar (zijn vriendin Emmanuelle Seigner en Mathieu Amalric) en het resultaat mag er beslist zijn! Hij brengt een echte dynamiek op gang in zijn film door erg mooie nuances in de realiteit aan te brengen: de actie "in de tegenwoordige tijd" tussen de hoofdpersonages, en de basistekst van Sacher-Masoch, bijgewerkt met een krachtige feministische toets. 

Een groots en subtiel filmmoment dat tot in de puntjes is uitgewerkt!

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
La Venus à la Fourrure

La Venus à la Fourrure

Drama  Regie: Roman Polanski Met: Emmanuelle Seigner & Mathieu Amalric Na een dag van audities voor zijn theaterspel, bevindt Thomas zich alleen in een Parijs theater met weinig hoop om een geschikte actrice te vinden. Niemand heeft de kwaliteiten om de hoofdrol te spelen. Wanneer hij op het punt staat om te vertrekken komt Vandra binnen. Vandra belichaamt alles wat... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: