Blood Ties: kwaad bloed - Review Cinema

   - 

Halverwege de jaren '70 wordt Chris vrijgelaten uit de gevangenis na een jarenlange straf te hebben uitgezeten. Zijn zus en zijn broer, een politieagent, wachten hem om en nemen hem mee naar huis. Het lijkt erop dat Chris, omringd door zijn familie, een nieuw en eerlijk bestaan wil leiden. 

Dat is maar schijn. Ondanks de hoop van zijn naasten valt hij al snel voor de verleiding van makkelijk te verdienen geld en geweld - zowel gratis als op bestelling. Dit zal ernstige gevolgen hebben op zijn omgeving, eerst en vooral op zijn broer Frank, zijn vrienden, en zijn vriendin. 

Deze film van Guillaume Canet is quasi unaniem neergesabeld door de critici, en onterecht vergeleken met de versie van Jacques Maillot, Les liens de sang… Canet speelde er de rol van François, die in deze versie Frank is geworden. 

De versie 2013 heeft nochtans heel wat charmes: de cast is over het algemeen geslaagd, de reconstructie van de jaren '70 niet overdreven, en enkele scènes echt geslaagd. Ok, er zijn natuurlijk fouten, zoals een behoorlijk lauw einde, te lauw in vergelijking met de verwoestende / sacrale belangen. Maar dat zou u er niet van moeten weerhouden om te genieten van deze behoorlijk interessante "familiale" detective. 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Blood Ties

Blood Ties

Politie, Thriller, Drama  Regie: Guillaume Canet Met: Mila Kunis, Zoe Saldana, Marion Cotillard,... New York, 1974. Wanneer Chris Pierzynski na twee jaar vrijgelaten wordt uit de gevangenis, is het zijn broer Frank, een ambitieuze politieagent, die hem aan de poort staat op te wachten. Ondanks de duidelijke verschillen tussen de twee broers, blijft de bloedband sterk. Frank biedt Chris onderdak,... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: