Kevin Spacey kruipt in de huid van Winston Churchill - Actueel Cinema

   - 

Oscarwinnaar Kevin Spacey gaat voor de film "Captain of the Gate" in de huid kruipen van de legendarische Britse oorlogspremier Winston Churchill, een van de bekendste staatslieden van de 20ste eeuw. Dat meldt het vakblad Hollywood Reporter. 

De biopic richt vooral de focus op het verzetswerk van de toenmalige Britse premier tegen de Duitse nazi-dreiging in de Tweede Wereldoorlog. Bij de eerste naoorlogse verkiezingen ging het boegbeeld van het inmiddels vergane Britse Rijk desondanks op de bek.

Wie het vehikel gaat regisseren, is niet bekend. De 54-jarige Spacey is artistiek leider van het historische Britse toneelhuis Old Vic in Londen. In 2000 won hij de Oscar voor beste acteur met zijn rol in "American Beauty". Veel lof viel hem onlangs opnieuw te beurt als hoofdrolspeler van de webreeks "House of Cards".

Churchill is naast zijn politieke carrière ook bekend vanwege zijn uiterst gevatte opmerkingen. Tussen de rookwolken van zijn sigaren in maakte Churchill er een gewoonte van om sterke tot minder sterke aforismen te debiteren zoals: "Het einde is nu nog niet aangebroken. Het is zelfs niet het begin van het einde. Maar het is, misschien, het einde van het begin". Of: "Het kan wel zijn, juffrouw, dat ik dronken ben. Maar morgenochtend ben ik nuchter en bent U nog steeds lelijk". (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
American Beauty

American Beauty

Drama  Regie: Sam Mendes Met: Kevin Spacey, Annette Bening, Peter Gallagher,...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: