"Crying Freeman": de eerste langspeelfilm van Christophe Gans komt uit in HD! - Review Cinema

   - 

Terwijl zijn versie van La Belle et la Bête zijn intrede doet in onze bioscoop, komt de eerste langspeelfilm van de Franse regisseur Christophe Gans uit in hoge definitie. 

Gans, die geabonneerd is op genrecinema, heeft zich al (in een film met sketches) gestort op het universum van Lovecraft, op de mythe van het beest van Gevaudan, en op videospellen met zijn behoorlijk sympathieke adaptatie van Silent Hill. Maar terwijl hij met al deze zaken bezig is, regisseert hij ook, in 1995, een bewerking van de manga van Kazuo Koike en Ryôichi Ikegami: Crying Freeman.

Christophe Gans is evenveel beïnvloed door Japan als door de cinematografie van Hong Kong, en hij laat zijn fantasieën als fan de vrije loop, vooral die van John Woo. Dat werkt vaak goed, maar bon, we moeten toch toegeven dat de film ietwat is verouderd...

De overdracht in hoge definitie bewijst eer aan de vlekkeloze fotografie, waardoor je evenzeer kunt genieten van de extra's van de speciale dvd-editie, als van de nieuwe modules die zijn bedacht voor deze nieuwe uitgave. Joepie!

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: