Echte helden aanwezig op wereldpremière The Monuments Men - Actueel Cinema

   - 

Gisteren is in Londen 'The Monuments Men' in première gegaan. Een oorlogsfilm over de militairen die tijdens de tweede wereldoorlog kunstschatten moesten terugroven van de Nazi's. En voor die gelegenheid mochten de echte helden natuurlijk niet ontbreken. 

Zo mocht de 88-jarige Harry Ettlinger op de rode loper naast sterren als George Clonney, Matt Damon en Bill Murray. Ettlinger was een van de helden waarop de film is gebaseerd. "Een van de echte Monuments Men is hier vandaag en we willen onze vriend graag voorstellen", aldus een glunderende Clooney. Ook de 97-jarige Britse Anne Olivier Bell werd door de regisseur erkend voor haar werk bij de speciale legercel. Bell en Hettlinger zijn de laatste twee nog levende Monuments Men. Toch zijn hun echte namen niet gebruikt in de film. "De personages in de film zijn losjes gebaseerd op de oorspronkelijke helden. Maar we hebben voor andere namen gekozen. Het is dan ook geen dcumentaire. We wilden vooral een verhaal vertellen. In de film zie je menselijke gebreken. Het zou jammer zijn als dat de nabestaanden zou kwetsen", aldus Clooney.

Morgen gaat The Monuments Men bij ons in premiere. Die primeur is voor Gent. De premiere gaat door in de Sint Baafskathedraal, waar het Lam Gods wordt tentoongesteld. Dat schilderij krijgt een prominente plaats in de film. Voor de première wordt dan ook veel schoon volk verwacht uit de Vlaamse filmwereld. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Monuments Men

The Monuments Men

Historische film, Avontuur  Regie: Georges Clooney Met: George Clooney, Cate Blanchett, Matt Damon,... Een ongewone groep Amerikaanse militairen - bestaande uit museumdirecteuren, curators en kunsthistorici - krijgt tijdens de Tweede Wereldoorlog de opdracht om door de Nazi's geroofde kunstwerken uit Duitsland te halen om ze terug te kunnen geven aan de rechtmatige eigenaars. Een onmogelijke missie... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: