I, Frankenstein - Bespreking Cinema

   - 

Zou het kunnen dat Aaron Eckhart zich om de tuin heeft doen leiden door The Dark Knight? Meende hij uit het fenomenale succes van de tweede Batman-film (waarin hij de half verminkte Two-Face speelde) te mogen afleiden dat er voor hem een toekomst als actieheld en leading man weggelegd was?

Het klopt zeker dat hij er de looks voor heeft, met zijn vierkante kin en brede bast.

Alleen draaien zijn pogingen om een grote hit te scoren met een actiefilm waarin hij het voortouw neemt vooralsnog op weinig uit. Battle: Los Angeles was geen flop maar daarmee was ook alles gezegd, Olympus Has Fallen bleef ook overeind maar dat was meer door de uitstraling van Gerard Butler en The Expatriate (gedraaid in ons land) bleek een ramp.

Of I, Frankenstein nu wel zijn gelijk zal bewijzen, valt ten zeerste te betwijfelen. Wanneer Eckhart op een bepaald moment zijn shirt uittrekt, stellen we vast dat hij op zijn 45ste nog fit en gezond is maar dat is meer dan van de film zelf gezegd kan worden.

Deze brok fantasy lijdt namelijk aan een nijpend gebrek aan zelfrelativerende humor, waardoor zijn al even nijpende gebrek aan originele ideeën dubbel opvalt.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
I, Frankenstein

I, Frankenstein

Horror, Thriller  Regie: Stuart Beattie Met: Aaron Eckhart, Bill Nighy, Miranda Otto,... I, Frankenstein is een moderne actiethriller gebaseerd op het welbekende, epische Frankenstein verhaal. Het wezen van Dr. Frankenstein, Adam, heeft het tot nu toe door een genetische afwijking overleefd. Aangekomen in het duistere Metropolis, belandt hij in een eeuwenoude strijd tussen twee... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: