Hollywood-producer Harvey Weinstein zweert gewelddadige films af - Actueel Cinema

   - 

De bekende Hollywood-producer Harvey Weinstein, die naam en faam maakte met gewelddadige films als Scream en Inglourious Basterds, zweert dat hij vanaf nu het geweld in zijn filmproducties serieus zal verminderen. Dat blijkt uit een interview met de beruchte Amerikaanse radiopresentator Howard Stern. 

Weinstein wil zijn carrière een nieuwe wending geven met "The Senator's Wife", zijn nieuwste filmproductie. De film vertelt de strijd van enkele Amerikaanse politici tegen de machtige Amerikaanse wapenlobby na enkele dodelijke schietincidenten. De hoofdrol wordt vertolkt door Meryl Streep. "Na deze film zal de Amerikaanse wapenlobby wensen dat ze nooit bestond", zei Weinstein in het radiointerview met Stern.

Die uitspraak kwam hem al op kritiek te staan van artiesten zoals rocker Ted Nugent, die het wapenbezit als een grondwettelijk recht beschouwen. "Ik weet niet of Harvey zijn hele leven drugs en drank heeft gebruikt, maar hij klinkt wel alsof hij onder invloed is", verklaarde Nugent aan de Amerikaanse pers. (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Inglourious Basterds

Inglourious Basterds

Actie, Avontuur  Regie: Quentin Tarantino Met: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Diane Kruger,... Een groep Joods-Amerikaanse soldaten, bekend als The Basterds, krijgt tijdens Wereldoorlog II de opdracht om in Frankrijk terreur te zaaien bij de nazi's.

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: