'Homefront', 'Fruitvale Station', 'Grudge Match', ... Uw Cinereview ! - Actueel Cinema

   - 

We heten u wederom een warm welkom in de wekelijkse Cinereview! Zoals iedere week bieden we u nu ook weer en overzicht op de releases van de week om u te helpen met het maken van de beste keuze. Alles is weer goed opgestart en we tellen acht nieuwe films deze week. Het nieuwe filmjaar kan nu echt beginnen !

We beginnen met ‘Homefront’ en dus ook de terugkeer van Jason Statham. Natuurlijk gaat het hier weer om een actiefilm, u had het al geraden.  Het verhaal : “Voormalig narcotica-agent Phil Broker (Jason Statham) denkt een rustiger leven te krijgen nu hij zich met zijn dochtertje in een plattelandsstadje heeft gevestigd. Als een schoolruzie van zijn dochter uitloopt op een vete met de ouders van een klasgenootje, wordt Phil toch gedwongen in actie komen. Zeker als zijn tegenstander (James Franco), een drugsbaron die zich Gator laat noemen, ontdekt wat zijn achtergrond is. De ruzie ontaard in een gewelddadig krachtmeting tussen de mannen. Met als inzet: Phil's enige dochter...” Natuurlijk houden we van Jason Statham, gezien hij een minder lege blik heeft dan zijn actiefilmcollega’s, maar nu zijn we toch wat teleurgesteld. ‘Homefront’ is voorspelbaar en weinig geloofwaardig, de held maakt de ene beginnersfout na de andere. Jason toch! We weten dat je ook maar een mens bent, maar toch, we hadden beter van je verwacht...

In ‘Fruitvale Station’ heeft de jonge regisseur Ryan Coogler zich gebaseerd op de feiten die zich in zijn geboortestreek hebben afgespeeld. “Op oudejaarsnacht 2008 neemt Oscar Grant (Michael B. Jordan) de metro naar het centrum van San Francisco om daar de jaarwisseling met familie en vrienden te vieren. Als hij betrokken raakt bij een vechtpartij, heeft hij de schijn tegen zich en maakt een politieagent een fatale inschattingsfout ...” Ryan Coogler houdt de juiste toon aan, dankzij onder andere een uitzonderlijke cast. Helemaal niet mis voor een groentje !

Prince Avalanche’... dat is nu eens een enigmatische titel... normaal, want deze is opgekomen in de droom van regisseur David Gordon Green. De inspiratie werd gehaald bij het begin van een Ijslandse film, en vervolgens heeft hij zijn verbeelding de vrije loop gelaten, maar ook heeft hij carte blanche gegeven aan zijn acteurs. Emile Hirsch en Paul Rudd moeten vaak improviseren. Deze twee mannen bevinden zich verloren in the middle of nowhere en daaruit wordt een ware tragi-komedie geboren, die ons doet lachen tot wenens toe en omgekeerd. Een aanrader voor het decor en de originaliteit !

In een andere categorie vinden we ‘The Selfish Giant’ terug, een harde film die ons het verhaal vertelt van twee Engelse adolescenten, beste vrienden wiens vriendschap zwaar op de proef gesteld zal worden door een onherroepelijke gebeurtenis. Clio Barnard brengt ons dit zwaargewicht, dat weinig toegankelijk is. Als u het al niet ziet zitten vermijd u deze best !

2014 geeft ons een tweede film over het leven van Yves Saint Laurent. Deze keer is het Pierre Niney die de jonge meestercouturier vertolkt. ‘Yves Saint Laurent’ legt de klemtoon op het liefdesverhaal tussen Pierre Bergé en de stylist, en het is fantastisch. Pierre Niney is Yves Saint Laurent ! De film mist jammer genoeg wat aan apartheid.

Opgepast! Er staat een zwaargewicht op de lijst deze week! In ‘Grudge Match’ zien we een Sylvester Stallone die het opneemt tegen Robert de Niro. Deze oud-boksers keren terug in de ring, 30 jaar na het einde van hun carrière... grappig en entertainend. Het is bijna zoals een match tussen Rocky Balboa en Jake LaMotta, een leuk bioscoopmoment !

Ook nog op het programma deze week: De Franse komedie ‘A Coup Sûr’, over de avonturen van Emma, een methodieke jonge vrouw die plots beslist de beste in bed te worden van Parijs, en ‘La Nuit qu’on Suppose’, een Belgische documentaire over blinden.

Voor elk wat wils dus! Humor, actie, tristesse, filmlegendes, groene blaadjes... keuze genoeg!

Tot volgende week voor meer Cinenews!

 

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: