Belgische actrice Emilie Dequenne zit vierde editie Magritte du Cinéma voor - Actueel Cinema

   - 

De Belgische actrice Emilie Dequenne zit de vierde editie van de Franstalige filmprijzen "Magritte du Cinéma" voor. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt. De 32-jarige actrice won vorig jaar nog de prijs voor beste actrice van het concours voor haar rol in "A perdre la raison". De uitreiking vindt plaats op 1 februari. 

In totaal worden op het gala 20 prijzen uitgereikt. In de categorie "beste film" zijn er vijf genomineerden: "Au nom du fils" (Vincent Lannoo), "Ernest et Célestine" (Stéphane Aubier, Vincent Patar et Benjamin Renner), "Kinshasa Kids" (Marc-Henri Wajnberg), "Le monde nous appartient" (Stephan Streker) en "Tango libre" (Frédéric Fonteyne). Onder de genomineerden voor beste acteur zijn onder meer François Damiens, Benoît Poelvoorde en Sam Louwyck terug te vinden. Kanshebbers voor de prijs voor "beste actrice" zijn onder andere Déborah François, Astrid Whettnall en Lubna Azabal.

Emilie Dequenne debuteerde in 1999 op haar 18de in de film "Rosetta" van de gebroeders Dardenne. Het leverde haar onmiddellijk de prijs voor beste actrice op het prestigieuze Franse filmfestival van Cannes op.

De filmprijzen "Magritte du cinéma" zijn genoemd naar de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte (1898-1967). (Belga / Belga)

 

 Meningen

 Meer info over de films

 Al het nieuws cinema

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: