Belgische actrice Emilie Dequenne zit vierde editie Magritte du Cinéma voor - Actueel Cinema

    
Actueel
Belgische actrice Emilie Dequenne zit vierde editie Magritte du Cinéma voor

De Belgische actrice Emilie Dequenne zit de vierde editie van de Franstalige filmprijzen "Magritte du Cinéma" voor. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt. De 32-jarige actrice won vorig jaar nog de prijs voor beste actrice van het concours voor haar rol in "A perdre la raison". De uitreiking vindt plaats op 1 februari. 

In totaal worden op het gala 20 prijzen uitgereikt. In de categorie "beste film" zijn er vijf genomineerden: "Au nom du fils" (Vincent Lannoo), "Ernest et Célestine" (Stéphane Aubier, Vincent Patar et Benjamin Renner), "Kinshasa Kids" (Marc-Henri Wajnberg), "Le monde nous appartient" (Stephan Streker) en "Tango libre" (Frédéric Fonteyne). Onder de genomineerden voor beste acteur zijn onder meer François Damiens, Benoît Poelvoorde en Sam Louwyck terug te vinden. Kanshebbers voor de prijs voor "beste actrice" zijn onder andere Déborah François, Astrid Whettnall en Lubna Azabal.

Emilie Dequenne debuteerde in 1999 op haar 18de in de film "Rosetta" van de gebroeders Dardenne. Het leverde haar onmiddellijk de prijs voor beste actrice op het prestigieuze Franse filmfestival van Cannes op.

De filmprijzen "Magritte du cinéma" zijn genoemd naar de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte (1898-1967). (Belga / Belga)

Commentaar geven op dit artikel

Meer info over de films

Al het nieuws cinema

Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek' - Actueel

Sir Patrick Stewart mogelijk opnieuw in 'Star Trek'

CBS probeert Patrick Stewart te strikken voor een nieuw project rond 'Star Trek'. De Amerikaanse tv-zender hoopt dat hij opnieuw in de huid wil kruipen van kapitein Jean-Luc Picard.
'The Nanny' komt terug - Actueel

'The Nanny' komt terug

De kans is groot dat de populaire sitcom van de jaren 90 'The Nanny' terugkomt. Dat heeft hoofdrolspeelster Fran Drescher zelf bekendgemaakt. "We praten erover", zei ze op Entertainment Tonight.
Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones' - Actueel

Kit Harington wil nieuw kapsel na 'Game of Thrones'

Een van de eerste dingen die Kit Harington wil doen als het laatste seizoen van 'Game of Thrones'( erop zit, is naar de kapper gaan. De Britse acteur wil minder op zijn personage Jon Snow lijken.
Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram - Actueel

Rue uit 'The Hunger Games' out zich op Instagram

De Amerikaanse actrice Amandla Stenberg, bekend door haar rol als Rue in de populaire filmreeks 'The Hunger Games', valt op vrouwen. Dat heeft ze op haar Instagramkanaal bekendgemaakt. "Ik ben opgelucht nu ik besef dat ik lesbisch ben", aldus de ster.
Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces' - Actueel

Tom Lanoye is tevreden over 'Troisièmes Noces'

Na 'Alles moet weg' en 'Sprakeloos' is er nu ook een derde verfilming van het werk van Tom Lanoye. 'Troisièmes Noces' is een Franstalige film van de Brusselaar David Lambert met onder meer Bouli Lanners en Rachel Mwanza en ook Eric Kabongo, bij ons bekend van 'Black' en 'What about Eric?'. Jongeren... Verder lezen...    Verder lezen op Cinevox
5 films ter gelegenheid van het WK Voetbal 2018 - Actueel

5 films ter gelegenheid van het WK Voetbal 2018

Ook wij bij Cinenews zijn volledig in de ban van het WK. Ter gelegenheid van het Wereldkampioenschap voetbal 2018 maakten wij een lijst met 5 steengoede voetbalfilms!
Videospel van populaire Netflix-serie 'Stranger Things' in de maak - Actueel

Videospel van populaire Netflix-serie 'Stranger Things' in de maak

Op de jaarlijkse E3-beurs in Los Angeles, waar de recentste ontwikkelingen in de game-industrie worden getoond en aangekondigd, heeft spelontwikkelaar Telltale Games onthuld dat het werkt aan een videogame die geïnspireerd zal zijn op de Netflix-serie 'Stranger Things'.