Cloudy with a Chance of Meatballs 2 - Bespreking Cinema

   - 

De eerste film was min of meer een snoepgoedeerbetoon aan de rampenfilms van de jaren ’50 en ’70. De tweede film lijkt vooral geïnspireerd door de exotische avonturenfilms over expedities in een ondoordringbare jungle waar in elke hoek gevaar schuilt.

De krokodillen zijn nu tacodillen geworden, de chimpansees chrimpansees en de flamingo’s flamango’s. Maar voor het zover is, heeft deze sequel nog een paar narratieve bochten genomen waarin de thema’s uit de eerste film zoals de mislukte uitvinder als underdog en de creatieve sukkel in een ongeïnspireerde wereld nog verder uitgediept worden. Echt interessant is dat niet want die bochten zorgen voor een trage opstart en een chaotisch verhaalverloop. Maar goed, deze tweede aflevering is meer dan het origineel uitsluitend bedoeld voor jonge kinderen.

Alles verloopt snel, de gags zijn bekend uit de eerste film, wat dreigend moet zijn is ook grappig en alle mogelijke warme kleuren geven de indruk dat je naar een audiovisuele lolly aan het kijken bent. Dat de computeranimatie overhaast afgewerkt lijkt, zal de kinderen worst wezen.


 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Het Regent Gehaktballen

Animatie Film  Regie: Cody Cameron & Kris Pearn Met: Andy Samberg, Bill Hader, Anna Faris De genialiteit van uitvinder Flint Lookwood wordt eindelijk erkend wanneer hij de kans krijgt om voor zijn idool Chester V te komen werken. In het bedrijf ontwikkelen de beste en slimste uitvinders allerhande technologieën om de mensheid vooruit te helpen. Flint's droom om ook een grote... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: