The secret Life of Walter Mitty - Bespreking Cinema

   - 

In handen van Ben Stiller had de nieuwe The secret Life of Walter Mitty een brede komedie kunnen worden, stijl Tropic Thunder. Maar de prent wil tamelijk ernstig zijn: vooral een mix tussen Forrest Gump en een romantische komedie à la The Apartment waarin een conflict tussen de oude (analoge) en nieuwe (digitale) fotografie uitgevochten wordt.

Maar Walter Mitty is geen Forrest Gump, want Stiller mag dan graag underdogs vertolken, hij kan op geen enkel moment de onschuld van een Tom Hanks uitdrukken. En als romantische komedie blijft de film ook wat aan de makke kant. Stiller mag zich dan flink hebben laten inspireren door Jack Lemmon in ‘The Apartment’, zijn Mitty blijft een Greenberg-achtige sukkel met een vreselijk jasje en een onbegrijpelijke fixatie voor het weinig ontwikkelde personage van Kristin Wiig.

Maar de film bevat zeker leuke scènes (onder meer één met Sean Penn) en de Ijsland-decors en de landschapsfotografie zijn niet onaardig. Wel vreemd is dat de beelden het product zijn van digitale fotografie. Waarom wil de film dan een lans breken voor analoge fotografie?

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
The Secret Life of Walter Mitty

The Secret Life of Walter Mitty

Dramatische komedie, Fantasy, Avontuur  Regie: Ben Stiller Met: Ben Stiller, Kristen Wiig, Patton Oswalt,... Walter Mitty heeft een saaie kantoorbaan en een saai leven. De enige lichtpuntjes op zijn werkdag zijn de avonturen die Walter beleeft in zijn dagdromen, en zijn knappe collega Cheryl. Als hun beider banen op de tocht komen te staan, stort Walter zich onverwachts en halsoverkop in een waanzinnig... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: