Casse-Tête Chinois - Bespreking Cinema

   - 

Cédric Klapisch weet hoe hij romantische komedies voor een modern publiek moet schrijven en maken. Daar twijfel je niet meer aan na het bekijken van het derde luik van zijn L’Auberge Espagnole -serie.

Klapisch was zo intelligent om Xavier te laten scheiden en naar New York te versassen waardoor hij nieuwe mogelijkheden en dramatische omstandigheden schept. Met een paar filmische grapjes (Xavier als vertegenwoordiger van het stokoude Europa), hilarische maar toch dramatische situaties (lesbienne Isabelle/ Cécile de France als heet konijn die seks aanpakt waar het zich aanbiedt) en zuiver romantische momenten (Audrey Tautou's Martine als herboren geliefde) weet de scenarist-regisseur om een moeilijk genre nieuw leven in te blazen en het daarbij een enorme frisheid in te blazen.

Het lijkt allemaal wat gemakkelijk van de kant van Klapisch en dat is ook de reden waarom hij te weinig geapprecieerd wordt, maar hij is zonder concurrentie de beste Franse (en Europese) regisseur op het gebied van romantische komedies.

Daarbij speelt ook zijn geniaal gevoel voor casting mee. De acteurs van 13 jaar geleden leveren immer nog steeds puik werk.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Casse-Tête Chinois

Casse-Tête Chinois

Drama, Komedie, Romantisch  Regie: Cédric Klapisch Met: Cécile de France, Romain Duris, Audrey Tautou,... Het leven lijkt zo simpel, maar dat van Xavier neemt plotselinge wendingen als hij van Parijs naar New York gaat. In deze vrolijke puinhoop probeert hij zijn plek als mens en vader te vinden. En wie weet, misschien is het juist de puinhoop van New York waardoor het Xavier lukt om de legpuzzel van... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: