Captain Phillips - Infographic: de meest epische films op zee - Actueel Cinema

   - 

Vanaf vandaag draait de bloedstollende thriller Captain Phillips in de zalen. In deze razend spannende film laat Tom Hanks wederom zien waarom hij één van Hollywoods topacteurs is. Ter ere van de release van Captain Phillips kan u hier een infographic terugvinden over de meest epische films op zee.

In Captain Phillips brengt regisseur Paul Greengrass het waargebeurde verhaal van de kaping van het Amerikaanse container schip Maersk Alabama  door Somalische piraten naar het grote scherm. Door de lens van Greengrass ontluiken zich simultaan een spannende thriller en een portret van de huidige effecten van de globalisatie.  De film speelt zich af voor de kust van Somalië en focust op de relatie tussen de kapitien  Richard Phillips (Oscar winnaar Tom Hanks) en zijn Somalische tegenhanger, Muse (Barkhad Abdi) die beide de menselijke tol zullen betalen voor economische krachten die ze niet controleren.

 

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Captain Phillips

Captain Phillips

Actie, Drama  Regie: Paul Greengrass Met: Tom Hanks, Catherine Keener, Christopher Stadulis Tweevoudig Oscarwinnaar Tom Hanks speelt kapitein Richard Phillips in de nieuwe actie-thriller van Columbia Pictures. De film gaat over het waargebeurd verhaal van de kaping van het Amerikaanse schip, de MV Maersk Alabama, door Somalische piraten in 2009. De film is geregisseerd door de... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: