The Immigrant - Bespreking Cinema

   - 

Als u ooit Little Odessa, We Own the Night of Two Lovers gezien hebt, dan weet u dat de Amerikaanse regisseur James Gray zijn vak prima onder de knie heeft.

Een intense sfeer scheppen, een geloofwaardige achtergrond neerzetten, een indringend verhaal schetsen, menselijke personages kneden, acteurs tot goeie vertolkingen leiden, de man kan het allemaal. Hij is bovendien een enorme filmfan, iemand die ervan houdt om zijn eigen draai te geven aan bestaande genres. Daar is niets mis mee maar in The Immigrant slaat hij de bal daardoor behoorlijk mis, al is dat lang niet het voornaamste probleem van de film.

Dit is Grays hommage aan de melodrama’s uit de jaren ’30 en ’40, de verhalen over noodlottige liefdes en dappere zielen die vechten tegen alle mogelijke bierkaaien.

De regisseur doet zijn stinkende best om de herinnering aan die (vaak vergeten) klassiekers eer aan te doen maar hij ziet daarbij één belangrijke voorwaarde over het hoofd: als je geen hoofdactrice hebt in wie de kijker gelooft, stuikt het hele kaartenhuisje in elkaar.

En Marion Cotillards vertolking klinkt zo huichelachtig dat het lachwekkend wordt. Wat dan nog overblijft, is een verzameling dramatische clichés en twee degelijke mannelijke acteurs.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek - Actueel
Actueel

The Fall Guy: Ryan Gosling is de juiste persoon op de juiste plek

De beroemde actieserie uit de jaren 80 krijgt een make-over in een filmversie geregisseerd door David Leitch (Bullet Train). Dit is de kans om de iconische Colt Seavers weer in actie te zien, gespeeld door Ryan Gosling, vergezeld door de prachtige Emily Blunt. Zij vertolkt de rol van regisseur... Verder lezen...
Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film - Actueel
Actueel

Quentin Tarantino trekt zich terug uit zijn tiende en laatste film

Quentin Tarantino's films zitten altijd vol verrassingen, en hier is er een over The Movie Critic die we niet hadden verwacht. Deadline onthult dat Tarantino heeft opgegeven om van de film zijn tiende en laatste project te maken. Hij is gewoon van gedachten veranderd, zo heeft Deadline vernomen. Verder lezen...
The Immigrant

The Immigrant

Drama, Romantisch  Regie: James Gray Met: Jeremy Renner, Marion Cotillard, Joaquin Phoenix New York, 1915. De jonge, Poolse immigrante Ewa (Cotillard) wordt door de onbetrouwbare en agressieve pooier Bruno Weiss (Phoenix) gedwongen tot een leven van burlesque gezelschapsdame om de kosten voor haar doodzieke zusje te betalen. Wanneer ze de illusionist Orlando (Renner) ontmoet, valt hij... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: