The Mortal Instruments: City of Bones - Bespreking Cinema

   - 

Sinds het enorme succes van Twilight en The Hunger Games struikelen de Hollywoodstudio’s over elkaar om zoveel mogelijk rechten van andere zogenaamde ‘young adult’-boekenreeksen op te pikken.

Wie weet zit er iets tussen wat evenveel poen oplevert, is de redenering. De kans dat The Mortal Instruments de volgende cash cow zal zijn, is echter klein. Deze filmversie van het eerste deel uit Cassandra Clare heeft zijn budget weliswaar al min of meer terugverdiend, een hit is het allerminst geworden.

En met alle respect voor de acteurs en technici die aan de film meegewerkt hebben: eigenlijk is het maar goed zo. Van een verhaal van jonge volwassenen mag je namelijk hopen dat hij de nodige aandacht besteedt aan het volwassen gedeelte. The Mortal Instruments: City of Bones laat weliswaar een beetje meer duisternis binnen dan we gewoon zijn, uiteindelijk is dit een bakvishistorie zoals we er al veel te veel gezien hebben.

En over het manifeste gebrek aan rassenvariatie in een verhaal dat zich zogezegd in een metropool als New York afspeelt, kan je nog een heel andere boom opzetten.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun - Actueel
Actueel

Hugh Grant treft schikking in zaak tegen uitgever tabloid The Sun

De Britse acteur Hugh Grant heeft een schikking getroffen in de zaak tegen News Group Newspapers (NGN), de uitgever van het boulevarddagblad The Sun, zo berichten verschillende Britse media woensdag. Grant daagde NGN voor de rechter omdat journalisten van de tabloid op een ongeoorloofde manier... Verder lezen...
The Mortal Instruments: City of Bones

The Mortal Instruments: City of Bones

Actie, Fantasy, Avontuur  Regie: Harald Zwart Met: Lily Collins, Jamie Campbell Bower, Lena Headey Als haar moeder ontvoerd wordt uit hun huis door een demon ontdekt Clary Fray, een schijnbaar ongewoon tienermeisje, de waarheid over haar verleden tijdens de zoektocht om haar terug te halen. Ze ontmoet Jace, een schaduwjager, en ontdekt de waarheid achter honderden mythen en legenden. Samen... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: