Mr. Morgan's Last Love - Bespreking Cinema

   - 

Een voorbeeld om duidelijk te maken wat voor film Mr. Morgan’s Last Love is.

Michael Caine speelt een man, de meneer Morgan uit de titel, die sinds de dood van zijn echtgenote compleet in zichzelf is gekeerd. Elke dag lijkt op de vorige, elke zin is uit zijn leven verdwenen. Tot hij op de bus een verfrissende verschijning ontmoet die Pauline heet. En wat doet Mr. Morgan vervolgens? Hij wrikt in zijn appartement een raam open dat volledig dichtgegroeid was om verse lucht binnen te laten. Snapt u hem?

De hele film door komt de Duitse regisseur Sandra Nettelbeck met dat soort opzichtige en oppervlakkige symboliek aandraven. En het ergste is dat die flauwe vondsten perfect passen bij het flutverhaaltje dat ze opvoert.

Wat Michael Caine hier in hemelsnaam loopt te doen, is dan ook een gigantisch raadsel.

 

 Meningen

 Al het nieuws cinema

Mister Morgan's Last Love

Mister Morgan's Last Love

Drama  Regie: Sandra Nettelbeck Met: Michael Caine, Gillian Anderson, Clémence Poésy Vanaf het moment dat Pauline (Clémence Poésy) de koppige en neerslachtige Matthew Morgan (Michael Caine) een reikende hand geeft bij het instappen van de bus, hervindt Matthew het geluk. Paulines ontwapenende levenslust en onwrikbare optimisme zorgt ervoor dat Matthew het leven opnieuw omarmt.... Verder lezen...

Newsletter
Schrijf u nu in op onze nieuwsbrief: